Едва половината българи са на мнение, че членството в Евросъюза

...
Едва половината българи са на мнение, че членството в Евросъюза
Коментари Харесай

Едва половината българи вярват, че ЕС е полезен за страната

Едва половината българи са на мнение, че участието в Евросъюза носи облага на страната ни или понетакава, каквито са упованията им. Това сочи последното изследване измежду европейските жители, извършено от Брюксел. Според предварителните резултати от проучването към 56% от българите са на мнение, че еврочленството ни е от употребява за България. Останалите обаче са на противоположно или не могат да създадат ясна преценка.

В същото време обаче доверието към Европейския съюз от страна на жителите на нашата страна се усилва. За последната година то е повишено със 7 процентни пункта. Въпреки това обаче нашата страна е по-скептично настроена към Общността по отношение на останалите.

Близо две трети от европейците считат, че техните държависа спечелили от участието в Европейски Съюз. В целия Съюз, както и у нас, се следи позитивна наклонност във връзка с оценката към ползвата от еврочленство. Делът на хората, които виждат изгоди от европейската интеграция на страната си, се е нараснал от 60% през септември 2016 година на 64% през септември 2017 година В същото време делът на тези, които дават отговор, че страната им не е спечелила от участието в Европейски Съюз, е намалял от 31% на 25%.

Най-големите оптимисти във връзка с еврочленството са в Ирландия. Там 90% от хората дават позитивен отговор на въпроса за изгодите от евроинтеграцията на страната им. Най-големите скептици във връзка с Европейски Съюз пък са италианците. Едва 39% от тях правят оценка като позитивен обстоятелството, че страната им е член на Общността.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР