Едва под 6% от бизнеса са се възползвали от правителствените

...
Едва под 6% от бизнеса са се възползвали от правителствените
Коментари Харесай

Под 6% от фирмите са се възползвали от антикризисните мерки през юли

Едва под 6% от бизнеса са се възползвали от държавните ограничения за работещите през юли.
Мярката „ 60/40 “ не е припозната от към 90% от запитаните – това демонстрират данните от проучване на Националния статистически институт измежду предприятия в 10 сфери на производството и услугите.

Интересът не е доста по-различен през предходните месеци. От май насам все по-малко компании признават, че употребяват държавните ограничения за чиновниците си.

Най-честата стъпка в рецесията е стартиране на служащите в заплатен отпуск. Това са създали близо 1/5 от запитаните предприятия. Два пъти по-малко са прибегналите и до неплатената отмора. Почти еднакъв е делът на фирмите, които са имали съкращения или са наели нови хора. За проучвания интервал най-засегнати са били в областта на културата, спорта и развлеченията (44,6%). Съществен спад се регистрира и при търговията, превоза и ресторантьорството (36,6%)

За юли по отношение на юни приходите от продажби на артикули и услуги са намалели за повече от една трета от интервюираните компании.

По отношение на хотелиерите и туроператорите у нас, Национален статистически институт регистрират, че малко над половината са съгласни да предложат на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации поради пропаднали почивки. 64% от запитаните имат желание да понижат цената на пакет услуги, а 50% - на нощувката.

През юли малко над 30% от компаниите в областта на туризма са отчели нарастване на приходите си, по отношение на предишния месец. Близо 11% от сектора плануват краткотрайно да преустановят активността си, а съвсем половината възнамеряват да продължат да работят, само че с понижен потенциал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР