Едва ли има домакиня, която не би желала да се

...
Едва ли има домакиня, която не би желала да се
Коментари Харесай

С помощта на този трик орхидеята ще цъфти постоянно

Едва ли има стопанка, която не би желала да се наслаждения на изящните цветове на орхидеята допустимо най-дълго. И несъмнено, не всяка съумява да реализира това.

Но в случай че сте наясно с някои секрети на поливането на орхидеята, тя ще ви радва непрекъснато с красивите си цветове.

1. Качество и температура на водата
Орхидеята ви може да цъфти с месеци в случай че вършиме ТОВА
Орхидеите са едни от най-красивите цветя, обожавани от доста дами. Те са същински комплимент, който може да поднесете на една жена. Мно...

На първо място, не забравяйте, че е значимо каква вода употребявате за поливането на растението. Ако тя е от чешмата, тогава не се учудвайте от неприятния тип на цветето ви.  Тази вода е наситена с субстанции, които не се отразяват добре на орхидеята.

Най-добре е да употребявате бутилирана вода. Разтопен сняг и дъжд също са подобаващи.

Важно е да запомните, че температурата на водата също има значение. За да се радвате на дългия разцвет на орхидеята, си коства да " затоплите " водата, с която я поливате, най-малко до стайна температура.

2. Янтарна киселина

Тези евтини хапчета правят чудеса с орхидеята. Янтарната киселина е същинска балсам за кореновата система на растението.
Резен ЛИМОН и ОРХИДЕЯТА ще полудее от разцвет
Напоследък орхидеята съумява да се трансформира в едно от обичаните стайни растения. Тя обаче не е малко капризна и в случай че не знаете по какъв начин да подх...

Нуждаете се от доста малко количество - един грам прахуляк ще бъде задоволителен за литър вода. Разтворете лекарството във водата.

След това тази течност се употребява за поливане на орхидеята.

3. Борна киселина

Ако желаете орхидеята да цъфти, тогава би трябвало да употребявате този трик. Важно конкретизиране е, че може да подхраните растението с борна киселина тъкмо до появяването на пъпките, само че не и по-късно.

Схемата е същата като при янтарната киселина - 1 грам от киселината на 1 литър вода. Поливайте от време на време цветето с тази течност.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР