Едва 25 минути продължи първото заседание на работната група, създадена

...
Едва 25 минути продължи първото заседание на работната група, създадена
Коментари Харесай

Спор провали първото заседание на работната група за зеления сертификат

Едва 25 минути продължи първото съвещание на работната група, основана от премиера Кирил Петков след митингите на партия „ Възраждане “ против зеления документ. Представителите на държавното управление и на партията се скараха поради излъчването на срещата във фейсбук, проведено от представителите на „ Възраждане “.

Целта на работната група е да проучва данните за разпространяване на ковид у нас и следствията, като е образувана на паритетен принцип.

Проф. Радка Аргирова – консултант на премиера Кирил Петков, неведнъж възрази против излъчването на работната среща в обществените мрежи.

„ Това е заповед на министър-председателя, в която написа като се приключи, да се показа отчет “, сподели тя.

„ В заповедта написа ли, че е неразрешено да се излъчва… значи ние не нарушаваме заповедта “, репликира различен участник.

Представителите на „ Възраждане “ в работната група – Деян Николов, статистик, който от две години проучва данни, свързани с ковид, който излъчваше в обществени мрежи, и Георги Тодоров – експерт по клинични лаборатории, обаче настояха излъчването да продължи. И изложиха причини в поддръжка на цялостната бистрота.

„ Това е въпрос от извънредно значение за обществото, по този начин че… в случай че някой нещо го тормози, дано каже сега за какво и какви са му съображенията това нещо да не бъде предавано. “

„ Нашите отзиви постоянно могат да бъдат по някакъв метод преиначени. “

След дълъг спор да се излъчва или не срещата във Facebook участниците не стигнаха до консенсус и се разотидоха.

Представителите, избрани от държавното управление за присъединяване в полемиката заявиха, че не желаят да бъдат записвани. Предложиха да има запис с диктофон.

„ Нямам предпочитание да излизам в Ютюб или където и да е другаде “, сподели един от тях.

Това не бе възприето от представителите на „ Възраждане “.
https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/303095861879148
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР