Парламентът на Лихтенщайн гласува за легализиране на еднополовите бракове, което

...
Парламентът на Лихтенщайн гласува за легализиране на еднополовите бракове, което
Коментари Харесай

Лихтенщайн легализира еднополовите бракове

Парламентът на Лихтенщайн гласоподава за узаконяване на еднополовите бракове , което го прави 22-рата страна в Европа, която го е направила, написа " Политико "

Законодателите в немскоезичната микродържава гласоподаваха съвсем единомислещо в поддръжка на мярката, като 24 от 25-те членове я поддържаха, заяви Liechtensteiner Vaterland.

Даниел Сегер, представител на парламентарната група на консервативната Прогресивна гражданска партия в Лихтенщайн, разказа приемането на поправката в брачния закон като " огромно облекчение " след второто четене.

" Почувствахме натиска и упованието, че би трябвало да бъдем последната немскоговоряща страна, която вкарва брак за всички ", сподели той. Германия, Австрия и Швейцария легализираха еднополовите бракове надлежно през 2017, 2019 и 2022 година

Лихтенщайн за първи път легализира записаните партньорства за еднополови двойки през 2011 година , като им даде някои от същите права като женените хетеросексуални двойки. Малката алпийска страна с население от по-малко от 40 000 души беше хазаин на първото първия си гей-парад през 2022 година

Нейният монарх, принц Ханс-Адам II, изрази поддръжка за еднополовите бракове, само че се опълчи на даването на права за осиновяване на ЛГБТ-двойки , макар че държавното управление го направи през 2023 година след решение на конституционния съд на страната.

Постоянната задача на Лихтенщайн в Организация на обединените нации назова изменението на брачния закон, което ще влезе в действие на 1 януари 2025 година, " значима стъпка за равни права на ЛГБТ- хората " в обява на X.

Гласуването идва на фона на, противопоставяйки се на наклонността на възходящо обществено приемане, съгласно отчет на групата за покровителство ILGA-Europe, оповестен по-рано тази седмица.
 Чехия позволява документална промяна на пола без интервенция
Чехия позволява документална промяна на пола без интервенция

Решение на Конституционния съд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР