Едва 14% от американските гласоподаватели вярват, че са по-добре финансово

...
Едва 14% от американските гласоподаватели вярват, че са по-добре финансово
Коментари Харесай

Едва 14% от американците смятат, че са по-добре финансово при Джо Байдън

Едва 14% от американските гласоподаватели имат вяра, че са по-добре финансово в този момент, в сравнение с когато Джо Байдън встъпи в служба, което е следващ сигнал, че икономическите резултати от ръководството на сегашния президент могат да подкопаят вероятностите му за преизбиране следващата година, оповестява " Файненшъл таймс ", представен от БНР.

Анкета откри, че съвсем 70% от гласоподавателите считат, че икономическата политика на Байдън или е навредила на стопанската система на Съединени американски щати, или не е имала влияние, като 33% пък имат вяра, че политиката на президента е " навредила доста на стопанската система “. Само 26% показват, че неговата политика им е помогнала.

Новото месечно изследване, извършено за " Файненшъл таймс " и Ross School of Business към Мичиганския университет, се стреми да наблюдава по какъв начин икономическите настроения въздействат на конкуренцията за Белия дом. През 1980 година републиканецът Роналд Рейгън попита гласоподавателите дали са по-добре, в сравнение с са били четири години по-рано, подготвяйки основата за неговата безапелационна победа над настоящия демократ Джими Картър.

Подобно изследване, извършено за финансово издание преди четири години, сподели, че множеството американци считат, че не са подобрили финансовото си положение при тогавашния президент Доналд Тръмп, само че техният скептицизъм беше надалеч по-слабо изразен. В навечерието на президентските избори през ноември 2019 година единствено 35% от гласоподавателите имаха вяра, че са по-добре при Тръмп, до момента в който 31 % споделиха, че са по-зле.

Новите резултати от социологическото изследване демонстрират, че инфлацията продължава да замъглява напъните на акцията на Байдън да убеди гласоподавателите в " Байдъномиката ", тактиката на президента за възобновяване на индустриалния бранш на страната и превръщане на годините на застоялост на заплатите на междинната класа.

Запитани какъв е източникът на най-големия им финансов стрес, 82% от интервюираните споделиха, че цените са увеличени. Три четвърти от интервюираните пък показаха, че възходящите цени съставляват най-сериозната опасност за стопанската система на Съединени американски щати през идващите шест месеца.

В отговор на инфлационния напън 65% от гласоподавателите споделиха, че са понижили несъществените разноски като ваканциите или храненето на открито, до момента в който 52% показаха, че са понижили разноските за храна или други ежедневни потребности.

Негативната позиция за икономическите резултати на Белия дом идва макар рекордния напредък на работните места и съвсем трите години на икономическа агресия при Джо Байдън. Политическите съдружници на президента имат вяра, че гласоподавателите към момента могат да бъдат извоювани, защото акцията се разгаря и от ден на ден американци изследват деликатно достиженията му.

Повече от половината от интервюираните - 52 % - споделиха, че са чували " малко " или " нищо " за това какво прави президентът, с цел да се опита да усъвършенства стопанската система.

Анкетата на FT-Michigan Ross идва след няколко други национални изследвания, които демонстрират, че Байдън би изгубил от Тръмп в предполагаем дуел на общите избори.

Проучването също по този начин откри, че единствено 40% от записаните гласоподаватели са декларирали, че утвърждават работата на Байдън, до момента в който 59 % не го утвърждават. Още по-малък дял, или 36%, споделят, че утвърждават неговото ръководство на стопанската система, до момента в който 61 % не го утвърждават.

Проучването е извършено онлайн от стратезите на демократите Democratic strategists Global Strategy Group и републиканската социологическа компания North Star Opinion Research сред 2 и 7 ноември. То отразява мненията на 1004 регистрирани гласоподаватели в цялата страна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР