Еднократни стипендии от инициативата “Подкрепи една мечта на президентската институция

...
Еднократни стипендии от инициативата “Подкрепи една мечта на президентската институция
Коментари Харесай

Президентът Радев връчи стипендии на 30 младежи в неравностойно положение

Еднократни стипендии от самодейността “Подкрепи една фантазия ” на президентската институция връчи през днешния ден президентът Румен Радев на 30 младежи в неравностойно състояние.

Инициативата “Подкрепи една фантазия ” е годишна. Всяка година президентът връчва еднократни стипендии на възпитаници и студенти в неравностойно състояние, които са траяли образованието си в университет или са отличници в клас.

" Особено ми е прелестно да бъдете посетители на президентската институция и то в деня, в който почитаме Св. Климент Охридски, ученикът на светите братя Кирил и Методий, който продължи тяхната просветителска задача със силата на словото. Нека не забравяме, че Св. Климент Охридски е първият наш свещеник, който проповядва на български и посвещава целия си живот и дело на българските букви. Отбелязвам го, тъй като вие сте тук, водени от желанието ви да се посветите на знанието. Спомняте си, че на абитуриентския бал ви пожелах да има най-малко дузина студенти, признати тази година. Благодаря ви, че надхвърлихте тази численост - 22-ма сте. И ви приветствам за вашите упоритости да продължите своето обучение във висше учебно заведение. Миналата година за първи път въведохме стипендии за възпитаници с отличен триумф и имаме осем възпитаници, които приключиха с отличен триумф 11 клас. Поздравявам ви и ще се веселя да ви видя и идната година в редиците на студентите ", приветства студентите Радев.

Президентът Радев връчи стипендии на 30 младежи в неравностойно състояние
" Не забравяйте, че знанието и образованието са мощ, която в ръцете на младежи като вас води до един по-добър свят. Бъдете настойчиви, упорити и поредни, тъй като от вас ще се изискват доста старания. Не се отхвърляйте от трудностите по пътя, а ги използвайте за трамплин към последващи триумфи. Не забравяйте и хората, които оказват помощ вие да се развивате и да намирате своята вероятност в живота ", пожела на младежите президентът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР