Еднодозовата COVID-19 ваксина на американската фармацевтична компания Johnson & Johnson

...
Еднодозовата COVID-19 ваксина на американската фармацевтична компания Johnson & Johnson
Коментари Харесай

В САЩ: Johnson & Johnson е ефективна и безопасна

Еднодозовата COVID-19 ваксина на американската фармацевтична компания Johnson & Johnson наподобява безвредна и ефективна в изпитванията.

Това показват чиновници на Американската администрация за храните и медикаментите (FDA) в документи, оповестени през днешния ден, трасирайки пътя за утвърждението ѝ за незабавна приложимост, оповестява " Ройтерс ".

Въпреки че не е длъжна да следва препоръките на своите специалисти, FDA го направи, когато позволи имунизациите на Pfizer и Moderna.

Ваксината на Johnson & Johnson е показала 66% ефективност в предотвратяването на COVID-19 срещу множество варианти в световно изпитване, включващо близо 44 000 души, посочи компанията предишния месец.

Ефективността ѝ варира от 72% в Съединени американски щати до 66% в Латинска Америка и 57% в Южна Африка, където се популяризира нов вариант на ковид, макар че имунизацията е 85% ефикасна като цяло за прекъсване на тежки случаи на болестта.

Трима получатели на имунизацията са имали тежки странични ефекти по време на изпитването, само че FDA акцентира, че нейният разбор не повдига съответни опасения за сигурността, които биха изключили издаването на позволение за незабавна приложимост.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР