Едно от най-предпочитаните кученца за домашен любимец е чихуахуа. Нека

...
Едно от най-предпочитаните кученца за домашен любимец е чихуахуа. Нека
Коментари Харесай

6 любопитни факта за Чихуахуа

Едно от най-предпочитаните кученца за домакински любим е чихуахуа. Нека поговорим за най-хубавите другари на индивида, животните, които постоянно пазят гърба ни – кучетата. По-конкретно, ще насочим прожекторите си към най-популярната порода кучета измежду звездите – чихуахуа.

Не е мъчно да се разбере за какво тази порода са обичани за всички времена. Те са сладки, лоялни, очарователни дребни кучета, които са фантастични домашни любимци.Те са най-миниатюрните породи кучета в света, толкоз дребни, че могат да се поберат в чанта. Разновидностите на тази порода включват къси коси, дълги коси, кучета с глава на ябълка, глава на елен, глава на круша, мини и светлобежово чихуахуа. Знаете ли, че най-старото живо куче в света е чихуахуа от Флорида? Ще обсъдим повече обстоятелства за тях по-долу.

 infomax-logo-50-15-HW

6 любопитни обстоятелството за Чихуахуа

1. Чихуахуа вземат името си от Чихуахуа, Мексико

 чихуахуа 6 любопитни обстоятелството за Чихуахуа фотография: pinterest

Чихуахуа (наричан още „ огромният щат “ или „ великият щат “) е най-големият щат в Мексико. Той се простира на 95 543 квадратни благи (247 455 квадратни километра) на повърхност. Това име значи означава „ сред две води “ на науатъл. Породите кучета са получили името си, тъй като Чихуахуа, Мексико, е мястото, където са видяни за първи път. Това беше в средата на 19 век. Много хора също обичат да назовават ​​това куче „ Чико “, което значи момче. Често срещаните имена на тази порода са Бела, Чарли, Коко, Куки, Дейзи и Бела.

2. Те имат най-големия мозък

 чихуахуа 6 любопитни обстоятелството за Чихуахуа фотография: pinterest

Не е ново разобличаване, че чихуахуа са най-миниатюрните породи кучета на Земята. Но изненадващо, те също имат великански мозъци за техния размер. Въпреки какъв брой дребни наподобяват, съотношението сред мозък и тяло е обезпокоително. За да разберем това, догът и елзасът са в пъти по-големи от тях. Тези три породи кучета обаче имат идентичен размер на мозъка.

3. Някои са сини и чисто бели

 чихуахуа 6 любопитни обстоятелството за Чихуахуа фотография: pinterest

Най-често срещаните цветове на чихуахуа са кафяво, черно, кремаво, алено и светлобежово. Въпреки това има кучета с редки цветове като синьо. Да, съществуват сиво-сини и цветът им се дължи на рецесивен ген. Това значи, че родителите с този рецесивен ген могат да произведат кучета със наследник цвят, без значение от техния цвят.

Има и чисто бели, най-редкият цвят на тази порода, без черни пигменти по кожата. Чисто белите кучета имат розови вътрешни уши със светли носове, нокти и очи. Интересното е, че има до 30 разнообразни цвята от тази порода.

4. Те се оправят добре като кучета пазачи

Въпреки че чихуахуа са дребни кучета, техният размер не ги прави плахи. Те са извънредно непредсказуеми и смели кучета, които умеят да крият страха си. Човек постоянно може да види това куче да нервира по-големите кучета, когато кучетата ги плашат.

Това кученце може да не е най-хубавият избор за кучета пазачи. Въпреки това, те имат мощен слух, което ги прави отлични пазачи, и това е преимущество за техните притежатели, защото те нормално лаят мощно, когато усетят приближаването на чужд. Тази порода кучета прави толкоз отлични пазачи, че в японската полиция има куче от тази порода на име Момо. Те са били много потребни в избавителни задачи.

5. Гладката четина и дългокосместите кученца имат лъжливи имена

 чихуахуа 6 любопитни обстоятелството за Чихуахуа фотография: pinterest

Когато човек чуе за дългокосмести чихуахуа, е елементарно да се допусна, че те са предизвикателство за подкастряне. Това е погрешно! Дългокосместите  са толкоз сладки, колкото и лесни за поддръжка. Косата на породата кучета е мека, с фина текстура и гладка на досег. Собствениците им не би трябвало да подстригват косата си.

От друга страна, куче с гладка четина, една от най-често срещаните породи, не постоянно имат гладка коса. Въпреки това, те също са лесни за подкастряне.

6. Никоя друга порода кучета не се подлага на цезарово сечение като тях

Много кучета нормално се подлагат на цезарово сечение, с цел да се възпроизвеждат сполучливо. Често срещаните породи в тази категория включват бостънски териери, френски булдог, санбернар, мастиф, немски жестококосмест пойнтер и други Много чихуахуа също ще би трябвало да се подложат на цезарово сечение, тъй като бременността може да бъде сложна за тях.

Въпреки че продължителността на бременността им е към два месеца, те са податливи на доста опасности през този интервал. Те също по този начин са изложени на забележителен риск от затруднения по време на раждането заради дребния си размер. Те имат огромни глави спрямо тесните си бедра. Кучето нормално ражда 2-5 кученца в едно свърталище. Някои от тях обаче създават до 10.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР