Чудили ли сте се на кои команди да научите кучето

...
Чудили ли сте се на кои команди да научите кучето
Коментари Харесай

5 основни команди, на които да научите кучето си

Чудили ли сте се на кои команди да научите кучето си? Обучението на вашето кученце изисква доста време и самообладание. Вашето кученце може да овладее образованието от първия опит… или може да се нуждае от няколко опита, преди да усвои дадена команда. Ако положите задоволително старания и самообладание, можете да създадете прелестно другарство с новото си кученце! Сега, дружно с това да ги научите на името им, най-хубавият урок, който можете да научите на вашето кученце, са 5-те съществени команди.

 infomax-logo-50-15-HW  

5 съществени команди, на които да научите кучето си

1. Ела

 команди 5 съществени команди, на които да научите кучето си фотография: pinterest

Командата „ ела “ или „ ела тук! “ е една от най-важните команди, на които да научите своя бухнал другар! Ако научите вашето кученце да идва при вас по команда, го улеснявате да го извеждате на открито, на разходка или в парка за кучета. За да научите кученцето на тази команда, ще би трябвало да поставите нашийник и каишка на вашето кученце. Насочете кученцето си към вас с каишката и кажете „ ела “, когато кученцето ви се приближи. Награждавайте вашето кученце с лакомства и обич постоянно, когато ви отговори. Повторете това няколко пъти, като се уверите, че ще им дадете лакомството, откакто отговорят вярно на вашата команда. След като кученцето ви овладее, свалете каишката и продължете с урока.

2. Долу

 команди 5 съществени команди, на които да научите кучето си фотография: pinterest

По-трудна команда за образование на вашето кученце е да го накарате да остане долу. Кученцата и кучетата като цяло обичат да показват своята наслада и благодарност към нас, като скачат в скута ни. Въпреки това, с верните способи, можете да научите вашето кученце на този трик за няколко часа. Просто изберете вкусно лакомство, което те обичат, и го дръжте в ръката си.

Оставете вашето кученце да подуши ръката ви, с цел да знае, че имате лакомство с вас. Преместете ръката си на пода и се уверете, че кученцето ви следва. Плъзнете ръката си по земята, до момента в който вашето кученце спусне тялото си на пода. Когато вашето кученце легне изцяло, кажете „ долу “ и му дайте лакомството. Тази команда може да отнеме известно време, до момента в който вашето кученце се научи. Не забравяйте да бъдете търпеливи във всяка стъпка от тези команди.

3. Седни

 команди 5 съществени команди, на които да научите кучето си фотография: pinterest

За разлика от това да научите кученцето си да стои долу, „ седни “ е най-лесната от всички команди, на които можете да научите вашия окосмен другар. За да научите вашето кученце на този трик, не забравяйте да следвате деликатно идващите стъпки:

Коленичете пред вашето кученце с лакомство в ръка.

Преместете ръката си с лакомството, тъй че вашето кученце да го последва.

АКО вашето кученце стои изправено, поставете ръката си върху задната му част и ги насърчете да седнат.

Когато вашето кученце седне, кажете „ седни “.

Наградете ги с лакомството.

Въпреки че това е релативно лесна команда за научаване от вашето кученце, не забравяйте да я практикувате няколко пъти дневно. Вашето кученце евентуално ще научи това в границите на няколко часа, в случай че продължите.

4. Остани

Когато вашето куче знае по какъв начин да „ седи “, е по-лесно да го научите да „ остане “. Започнете, като помолите кучето си да седне. Вдигнете длан към лицето им и кажете „ остани “. Почерпете ги, когато изпълнят командата. Разбира се, постоянно можете да извършите това образование доста по-предизвикателно. Просто увеличете дистанцията сред вас и вашето кученце. Давайте премия на вашето кученце всякога, когато остане, до момента в който увеличавате стъпките си. Наред с подчинението, тази команда също учи вашето кученце по какъв начин да бъде търпеливо и да се управлява. Това е от тези команди, с които ще помогнете на кучето си в самодисциплината.

5. Остави го

 команди 5 съществени команди, на които да научите кучето си фотография: pinterest

Имате любопитно кученце? Да ги научите на командата „ остави го “ е идеално за тях! Просто протегнете вкусно лакомство сред показалеца и палеца си. Покажете лакомството на вашето кученце, само че не му го давайте. Кажете командата „ остави го “ и затворете ръката си. АКО вашето кученце стартира да се пробва да вземе лакомството в ръката ви, игнорирайте го. След като спре и седне, дайте му лакомството. Продължавайте да практикувате това, до момента в който вашето кученце спре, когато кажете „ оставете го “. Можете да извършите образованието по-трудно, в случай че поставите лакомствата на пода.

Няма значение на какви команди учите вашето кученце. Докато останете търпеливи, спокойни и поредни, вашият окосмен другар сигурно ще го научи. Давайте премия на вашето кученце всякога, когато извърши команда. Това им оказва помощ да свържат всяка команда с позитивно подкрепление, тъй че е по-вероятно да повторят държанието. Разбира се, можете също да употребявате разтриване на корема и любящи похвали на място!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР