Ако някога сте имали домашен любимец, сигурно ви се е

...
Ако някога сте имали домашен любимец, сигурно ви се е
Коментари Харесай

Как да режете ноктите на зайци и морски свинчета

Ако в миналото сте имали домакински любим, несъмнено ви се е налагало да режете ноктите на животните. Зайците и морските свинчета имат здрави нокти, които порастват непрестанно през целия им живот. Те могат да причинят проблеми, в случай че пораснат прекомерно дълго, по тази причина е значимо да режете ноктите на вашия окосмен другар на време.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW  

 infomax-logo-50-15-HW

Предлагаме ви няколко съвета, с цел да научите повече за проблемите, свързани с прекалено израсналите формирания, и по какъв начин да режете ноктите безвредно.

Защо би трябвало да подрязваме ноктите на зайците и морските свинчета?

В дивата природа зайците и морските свинчета износват ноктите си, като копаят и ровят, както и като се катерят по твърди повърхности. Нашите домашни любимци не вършат толкоз доста от тези неща, тъй че би трябвало да режете ноктите им, които нормално порастват по-бързо, в сравнение с се износват.

Ако ноктите на заека или морското свинче пораснат прекомерно дълго, те могат да причинят редица проблеми. На първо място, те могат да се завият и да се впият в кожата, което може да бъде мъчително и евентуално да аргументи зараза. Дори и да не пораснат толкоз доста, те въпреки всичко могат да бъдат неуместни за домашния любим и да затруднят неговото вървене.

Съществува и риск от пострадване – дългите нокти са по-склонни да се закачат и раздират, което може да бъде доста мъчително. Ако нокътят се откъсне изцяло, това може да остави рана, която да се инфектира. Всичко това значи, че е добре да режете ноктите на домашния си любим.

 зайците са, да режете ноктите Как да режете ноктите на зайци и морски свинчета

Колко постоянно би трябвало да режа ноктите на зайците или морските свинчета?

Честотата на рязане на ноктите на вашия домакински любим зависи от това какъв брой бързо порастват, което е друго при другите животни. Но като ориентир можете да смятате, че ноктите се режат към един път месечно. Това може да звучи много постоянно, само че има причина, заради която честото подкастряне като цяло е по-добро в дълготраен проект. Това е по този начин, тъй като самият бърз нокът може да прерасне, в случай че нокътят стане прекомерно дълъг.

Бързият нокът е сензитивната част в центъра на нокътя, в която се намират нервите и кръвоснабдяването. Важно е да режете ноктите до тази част, защото това би било мъчително и би провокирало кървене. Дължината на бързия нокът затова лимитира опцията за изрязване на ноктите обратно. Можете да стимулирате израстването на бързия нокът да се отдръпне, като постоянно подрязвате ноктите с дребни количества, само че това лишава време. Така че, като цяло, най-добре е да не позволявате на бързия нокът да израсне преди всичко.

 морско свинче, да режте ноктите Как да режете ноктите на зайци и морски свинчета

Какво ви е належащо, с цел да режете ноктите на заека?

Чифт качествени нокторезачки. Идеални са нокторезачките, които са особено предопределени за дребни домашни любимци. Много ветеринарни лекари предлагат такива, които наподобяват на ножици с дребна хлътналост, където поставяте нокътя за рязане.

Фенерче (по избор) – някои хора обичат да светят през нокътя, с цел да създадат бързата обработка по-видима.

Принадлежности при положение, че нарязвате нокътя – мокър памук или памучни пръчици и вероятно молив със сребърен нитрат или стипца.

Лакомство за по-късно! Искате да научите домашния си любим, че рязането на ноктите не е неприятно прекарване, и малко подкупване може да бъде от изгода.

Как да режете ноктите на заека или морското свинче

Когато изрязвате ноктите на домашния си любим, първо би трябвало да сте спокойни и уверени. За да премине процесът безпрепятствено, уверете се, че всичко, което ще ви е належащо, е на една ръка разстояние.

Ето по какъв начин да режете ноктите на заека:

Дръжте домашния си любим по този начин, че да е в сигурност и на несъмнено място. Най-добрият метод да извършите това зависи от съответното животно и можете да прецените въз основа на характера на вашия окосмен другар

Можете да поставите домашния си любим по този начин, че да седи върху забрадка на маса, ситуиран странично по отношение на вас.

Друга опция да режете ноктите е да седнете или да коленичите на пода зад вашия домакински любим, като го поставите по този начин, че да е извърнат с лице към вас.

Ако разполагате със свободни ръце, можете да вдигнете домашния си любим и да го държите на безвредно място, до момента в който помощникът ви изрязва ноктите му.

Внимателно придържайте лапата с една ръка, а с другата изрязвайте ноктите. Уверете се, че не сте хванали бързо.

Ако ноктите на домашния ви любим са тъмни, можете да пробвате да светнете с фенерче през ноктите, с цел да видите бързото място, само че въпреки всичко може да не съумеете да го видите. В този случай е най-добре да методите консервативно – изрязвайте единствено по малко. Ако вашият домакински любим има както бели, по този начин и тъмни нокти, първо изрежете белите, с цел да добиете визия какъв брой можете да свалите от по-тъмните нокти.

Полезни препоръки:

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР