Едно от най-лошите неща, които една жена в кралското семейство

...
Едно от най-лошите неща, които една жена в кралското семейство
Коментари Харесай

Правила на етикета, които следват в кралското семейство

Едно от най-лошите неща, които една жена в кралското семейство може да направи - доколкото става дума за разпоредбите на етикета, е да седне с кръстосани крайници. Краката и коленете би трябвало да се държат един до различен, като е позволено преплитане на глезените.

Една известна поза се назовава " наклона на херцогинята ", измислена от Beaumont Etiquette и наречена на херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън. Нейната поза за сядане се отличава с досег на колената и глезените компактно един до различен и надолнище на краката, което ги прави да наподобяват по-дълги, написа profit.bg.

Всъщност, в последните си години принцеса Даяна е известна, че седи тъкмо по същия метод.

Фин поклон

Кралският реверанс не би трябвало да доближава до земята. Просто слагат единия крайник зад другия, огъват колене и се покланят леко. Въпреки това, по-дълбоките поклони и дългите паузи са знак за почитание и условност, да вземем за пример при среща с кралица Елизабет II.

Облеклото

Кралските персони са съвременни. Модният жанр на принцеса Даяна беше функционален, само че грациозен, който доста дами към момента копират.

Кралицата обича да носи неонови дрехи на повече мотиви. Кейт Мидълтън обича разнообразни модели и текстури. И въпреки всичко всички те имат едно общо нещо: обличат се непретенциозно и за съответния случай.



Следват етикет за тиарата

Модата на тиарата се е трансформирала през годините. В предишното тя се носила напред на главата, само че модерният жанр през днешния ден е да се носи по-назад. Тя би трябвало да бъде под ъгъл от 45 градуса, когато се гледа в профил. Освен това тиарите са наложителни за сватбения ден на кралската младоженка.

Никога не играят Монополи



През 2008 година Leeds Building Society подарява на принц Андрю (херцог на Йорк и третото дете на кралица Елизабет) играта като подарък, само че той дава отговор: " Не ни е разрешено да играем монополи у дома. Ставаме прекомерно порочни. “

Влизат в стаята по избран ред

Когато царското семейство е част от върволица, те влизат и сядат по реда на превъзходството, което всъщност следва кой ще наследи трона.

Първа е кралица Елизабет II, херцогът на Единбург (принц Филип, брачният партньор на Нейно Величество), принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол (принц Чарлс и брачната половинка му Камила), принцът и херцогинята на Кеймбридж (принц Уилям и Кейт Мидълтън) и така нататък

Има етикет и по какъв начин да държат чашите за чай

Кралските особи обичат чай и по тази причина е изключително значимо те да държат чашките си вярно. Те употребяват палеца и показалеца си, с цел да държат горната част на дръжката, до момента в който междинният пръст поддържа дъното.

Те също по този начин отпиват от едно и също място, тъй че да няма петна от червило по цялата чаша. Ако желаят кафе обаче, протоколът изисква да сложите показалеца си през дръжката.



Държат приборите по избран метод

Вие може да не мислите доста за метода, по който режете храната си, само че кралското семейство приема етикета за хранене доста съществено. Те държат ножове в дясната си ръка и вилици в лявата с острието надолу.

Вместо да я бодат, те я поставят на гърба на вилицата си, а по-късно я сервират към устата си. Звучи по този начин, като че ли трансформират яденето в акробатичен героизъм.

Напускат масата без да оповестяват

Ако кралските персони би трябвало да употребяват тоалетната по време на хранене, те не афишират желанията си. Те просто споделят: " Извинете ме " и стават. (Това е и фразата, на която всеки родител би трябвало да научи на детето си.)

Ако те не са подготвени с храната, те кръстосват приборите, тъй че личният състав да не вземе чинията. Когато свършат с храненето, те слагат приборите под ъгъл, поставяйки дръжките в долната дясна част на чинията (като 4:20 на часовника).



Здрависването

Казват, че ръкостискането ви разкрива доста за вашата персона. Така че, в случай че желаете да действате кралски, ето разбирането на формалното кралско здрависване: поддържайте пряк контакт с лицето пред вас, хванете крепко ръката, само че не мъчително и един два пъти разклатете ръката му.

И не забравяйте блясъка на кралската усмивка.

Слизат по стълбите с прелест

Мъжете в кралското семейство дават ръка за помощ, когато съпругите им слизат по стълбите, изключително при публични събития. Жените държат брадичката си успоредна на земята и ръцете в профил. Ако имат бастун, те се подпират на него, вместо да заловен протегната ръка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР