Едно от най-емоционалните и празнични събития – традиционното изпращане на

...
Едно от най-емоционалните и празнични събития – традиционното изпращане на
Коментари Харесай

1487 абитуриенти от 15 учебни заведения изпраща Бургас

Едно от най-емоционалните и празнични събития – обичайното изпращане на зрелостниците, се завръща през тази година. 1487 зрелостници от общо 15 образователни заведения ще изпрати Бургас този май. Всички балове ще бъдат на една дата - 24 май, като се изключи бала на Професионалната гимназия по дървообработване „ Георги Кондолов “, който е плануван за 11 юни.

Това стана ясно на междуинституционална среща в Община Бургас с представители на общинската администрация, РЗИ Бургас, Регионалното ръководство по обучение, ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас, Пътна полиция, на която бяха разисквани противоепидемичните и предохранителни ограничения за обезпечаване сигурността на зрелостниците.

Тази година местата и часовете на събиране на родители и възпитаници за изпращане на зрелостниците е направена за да не се позволява огромно скупчване на хора на едно място, както и да не се образува засилен пътен трафик към местата за осъществяване на баловете.

Кметът Николов прикани екипи на РЗИ Бургас да провеждат зелени коридори за имунизация на личния състав на заведенията, в които ще се организират тържествата и да се съблюдават противоепидемичните ограничения. Мерките навън обгръщат съблюдаване на отдалеченост, а в заведенията на закрито ще се съблюдава стерилизация на пространствата и наложителни маски за личния състав, обслужващ зрелостниците.

С рейс ще потеглят за своя бал зрелостниците на Търговската гимназия, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, ПМГ „ Акад. Никола Обрешков “, ПГАЕ „ Гео Милев “ и СУ „ Епископ Константин Преславски “.

НЕГ " Гьоте " и ПГСАГ " Кольо Фичето " ще се събират от 18.00 часа на Пантеона в Морската градина, НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров " /19.00 ч./ и ПГАЕ " Гео Милев " /18.00 ч./ на Терасата до Културен център " Морско казино ", ППМГ " Акад. Никола Обрешков " /18.00 ч./ ще бъдат пред Културния дом на НХК, ПГЧЕ " Васил Левски " /17.00-17.30 ч./ - пред паметника на Пушкин, СУ " Св. св. Кирил и Методий " /18.00 ч./ на площад " Св. св. Кирил и Методий ", Търговска гимназия /18.00 ч./ в градинката до черква " Св. Богородица " и СУ " Петко Росен " /19.00 ч./ - пред ресторант " Мейсън ".

В учебния двор ще се събират зрелостниците на ПГТ " Проф. доктор Асен Златаров " /18.00 ч./, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника /18.00 ч./, ПГХТ " Акад. Н. Д. Зелинский " /18.00 ч./, СУ " Епископ Константин Преславски " /18.00 ч./ и ПГРЕ " Г. С. Раковски " /18.00 ч./.

Най-голям брой зрелостници ще изпратят ПГНЕ " Гьоте ", ППМГ " Акад. Никола Обрешков ", ПГЧЕ " Васил Левски ", ПГСАГ " Кольо Фичето ", ПГАЕ " Гео Милев ", Търговска гимназия и ПГРЕ " Г. С. Раковски ".

Пътна полиция ще контролира придвижването около светофара на бул. „ Булаир “ /до Гъбката/ с регулировчик. Движението по бул. „ Христо Ботев “, ул. „ Цар Симеон “ и по-малките улици около ПГРЕ „ Г. С. Раковски “ също ще бъде контролирано. Засилено полицейско наличие ще има и на пътя Бургас – к.к. Слънчев бряг.

От РУО Бургас ще изпратят уведомителни писма до шефовете да проведат инструктаж с учениците и ще приканят учителите, които ще ги съпровождат на бала, само че още не са ваксинирани, да се имунизират преди изпращането на зрелостниците.

Община Бургас приканва всички зрелостници, които ще се придвижват със личен превоз до курортен комплекс " Слънчев бряг ", да бъдат деликатни и да не позволяват нарушавания на пътя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР