Едно хубаво бургаско семейство се бори за здравето на своето

...
Едно хубаво бургаско семейство се бори за здравето на своето
Коментари Харесай

Родители правят и невъзможното за сина си. Можем ли и ние да ги подкрепим?

Едно хубаво бургаско семейство се бори за здравето на своето дете към този момент седем години. Подобрения има, а майката и таткото на 10-годишния Мартен Владев имат и вяра в положителния излаз от сложното предизвикателство.



Детето е диагностицирано с Генерализирано разстройство в развиването и тежка говорна апраксия, когато е на 3 години. Състоянието му изисква ежедневна грижа, процедури и лечения. Нещо, което Деница и Калин Владеви вършат без да се оплакват и безотказно години наред. Виждат подобрението в резултатите и самоуверено не престават напред. След като се съветват с доктор в Италия, отдаден на лекуването на деца с аутизъм, защото личният му наследник е със същата диагноза, стартират лечения с венозни вливания на стволови кафези. Те спомагат за изчистването на тежките метали от тялото на детето. Процедура, с която може да реализира доста усъвършенстване на качеството на живот на Марти, стига да се прави регулярно.



„ Вливките е би трябвало да са на всеки шест до осем месеца. Местата, на които могат да се създадат са лимитирани. Последните бяха в болница в Турция. Сега при започване на идната година Марти би трябвало да премине през още една трансплантация. Процедурата коства към 12 хиляди $. Но резултатите са все по-дори и със брачната половинка ми сме обнадеждени “, показа пред Дарик Калин Владев.

По думите му, Марти е доста усмихнато и слънчево дете. Ходи на учебно заведение, въпреки и по самостоятелен проект и получава обич и поддръжка и от учителите, и от децата.



„ Не споделям, че е елементарно, само че ние със брачната половинка ми имаме вяра. Нямаме различен излаз с изключение на да се борим, без да драматизираме. Вярваме, че малко по малко, с самообладание и грижа, детето ни ще става все по-самостоятелно “, споделя още таткото на Мартен.

Преди няколко години семейство Владеви се сблъсква с още едно тежко затруднение – брачната половинка му минава през сериозен здравословен проблем. Дори и това обаче не е сломило духа им, тъй като имат по-важна задача – дребния Мартен да се възвърне.

„ Като всички родители в сходна обстановка, най-голямото ни терзание е, какво би станало с него, когато един ден нас ни няма. Затова няма да се откажем. Работим, сменяме адреси, имаме поддръжката на положителни хора, даваме обич и грижа за детето си и имаме вяра “, сподели още Калин Владев.

А всеки, който желае да застане до това устойчиво семейство и да им окаже поддръжка в достойната борба, може да го направи като подари на една от посочените дарителски сметки по долу:

IBAN BG42UBBS80021087636640

BIC КОД: UBBSBGSF

Обединена българска банка

Титуляр Деница Марианова Владева –

превод за МАРТЕН КАЛИНОВ ВЛАДЕВ

Pay Pal: [email protected]

Revolut: denits8ig1
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР