В Деня на Европа, нека си пожелаем и Европейски съюз

...
В Деня на Европа, нека си пожелаем и Европейски съюз
Коментари Харесай

Българските политици за Деня на Европа

" В Деня на Европа, дано си пожелаем и Европейски съюз (ЕС), който още по-активно се ангажира и способства още по-ефективно за развиването на страните членки, който продължава да гради своето единение върху правилата на демокрацията и мира ". Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев след поднасянето на цветя на паметника на Незнайния боец във връзка отбелязването на 79 години от успеха над нацизма във Втората международна война.

" Очаквам и Европейски Съюз да се ангажира по-активно с одобряването на правилата на демокрацията и на спазването на човешките права, на правовата страна в страните от Западните Балкани, които обявиха своите упоритости за присъединение към Европейски Съюз ", добави Радев.

" Очаквам в идната акция за избори за Европейски парламент да чуем изчерпателен спор за бъдещето на Европа.

Нека всеки, който претендира да съставлява България в Екологичен потенциал, да съобщи ясни позиции за това по какъв начин ще способства за напредъка на целия Европейски Съюз, само че и за отбраната на нашите национални ползи по огромните тематики ", сподели още президентът.

По думите му акцията за избори за народен парламент не би трябвало дазаглушава и измества изцяло дебата за бъдещето на Обединена Европа.

„ Това е извънредно значимо за България ”, сподели той.
Празникът честити ипредседателят на ДПСДелян Пеевски.
" Европа, това са на първо място хората, които споделят общия ни дом, споделя в позиция, публикувана от пресцентъра на Движение за права и свободи ", ръководителят на партията.

" Днес, в Деня на Европа, честваме споделените ни полезности - народна власт, независимост, тъждество, отбелязва той. Според Пеевски Европейският съюз е мощен, тъй като е обединен. Ние сме по-силни, когато работим дружно с хората ", прибавя той.

По думите му тъй като евроатлантизмът няма и не може да има опция.

Редицаинициативи ще се състоят в странатапо мотив днешния Ден на Европа. В България той се отбелязва според Постановление 54 на Министерския съвет от 29 март 2005 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР