Нека всеки, който претендира да представлява България в Европейския парламент,

...
Нека всеки, който претендира да представлява България в Европейския парламент,
Коментари Харесай

Румен Радев с призив предизборната кампанията за НС да не заглушава дебата за обединена Европа

" Нека всеки, който претендира да съставлява България в Европейския парламент, да съобщи по какъв начин ще способства и за напредъка на целия Европейския съюз ”. С тези думи президентът Румен Радев разяснява старта на предизборната акция за европейски и национални избори, която започва в Деня на Европа. Изявлението си той направи пред публицисти по време на церемонията по издигане на знамето на Европейския съюз пред президентството.



Освен за допринасяне за напредъка на целия Европейския съюз, Радев прикани и за “защитата на нашите национални ползи във връзка с огромните тематики ”.

“Предложението за отпадане на консенсуса при взимане на решения в региона на външната политика и разширението, изключително значимо за нас, по преустановяване на войната сред Русия и Украйна и възобновяване на Украйна и желая да прикани всички партии дано акцията за избори за народен парламент не заглушава и не измества изцяло дебата за бъдещето на обединена Европа, тъй като това е извънредно значимо за България ".

Румен Радев разяснява и резултатите от изборите в Република Северна Македония, като предвижда, че доста скоро ще проличи дали новоизбраната за президент Гордана Силяновска и партията Вътрешна македонска революционна организация -ДПМНЕ ще проработят за европейската вероятност на Скопие.

“Винаги съм подкрепял европейската интеграция на РСМ, само че при съблюдаване на правилата за добросъседство и най-много Копенахгенските критерии за участие. А това ще рече смяна в конституцията и ценене правата на македонските българи. Отказ от езика на омразата, който се развихри в тази предизборна акция, проверка на учебниците, почитание и отбрана на българското културно-историческо завещание в тази страна ”, сподели той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР