Наредба за граската среда, с която да се въведе единен

...
Наредба за граската среда, с която да се въведе единен
Коментари Харесай

Единен стандарт за качеството на пътните настилки планират в Пазарджик

Наредба за граската среда, с която да се вкара обединен стандарт за качеството на пътните настилки, се приготвя в Община Пазарджик. Повод за това станаха констатации при рутинното за сезона изкърпване на дупките по улиците. Оказва се, че досегашните строителни действия са изпълнявани доста неприятно, а асфалтът тук-там се рони, изясни кметът на общината Петър Куленски. Целта на нормативния документ е да не се постановат толкоз доста кърпежи и „ ремонт на ремонта “, а вместо това да се извършват качествено инфраструктурните планове, тъй че да не се разпада след тях градската среда.

Той се извини на жителите за закъснението със запълването на дупките - то било поради административно закъснение с процедурата по кърпежните действия и добави, че това може би не е инцидентно. Стана ясно, че към този момент са изкърпени секторите към двете кръгови на моста на Марица, това следва и по улиците „ Пловдивска “ и „ Хан Крум “. Ако атмосферните условия разрешат, до началото на юни всички дупки ще бъдат запълнени.

Забавянето пък се получило поради активизацияна жалбите против резултати от публичните поръчки.

„ Подготвяме процедурите в период, пускаме ги незабавно, само че се появяват разнообразни жалбоподатели - не ми се желае да мисля, че това се подклажда от избран кръг хора, които имат интерес от това дупките по улиците да останат незапълнени оптимално дълго време - сподели Куленски. - Така беше и с публичната поръчка за сметоизвозването – тъжби след тъжби, като досега сме спечелили безусловно всички каузи “.

Градоначалникът увери, че макар компликациите с екипа му не престават да работят по набелязаните цели.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР