Едно е сигурно: до Великден пандемията няма да е отшумяла. 

...
Едно е сигурно: до Великден пандемията няма да е отшумяла. 
Коментари Харесай

Германски вирусолог: До Великден пандемията няма да е отшумяла |

Едно е несъмнено: до Великден пандемията няма да е отшумяла. 

Това съобщи водещият немски вирусолог Кристиан Дростен пред изданието " Нойе Оснабрюкер Цайтунг ", представено от Дойче  веле. Според неговата прогноза, животът ще се възстановява чак през лятото.

От през днешния ден в Германия влиза в действие новият локдаун - и все пак водещият немски вирусолог Кристиан Дростен не чака бързо нормализиране. " Най-късно през лятото животът ни ще се промени към по-добро, само че единствено в случай че в този момент успеем да овладеем разпространяването на ковид ". За задачата, предлага Дростен, всеки от нас би трябвало да се държи по този начин, като че ли е инфектиран. И противоположното: да се отнасяме към другите по този начин, като че ли те са инфектирани. Само по този начин може да се пресече пътят на болестта, счита вирусологът. 

Според преценката на Дростен, от изключително значение в битката против ковид е засиленото потребление на бързи проби за Ковид-19. " Така можем да установим освен дали даден човек се е заразил с ковид, само че и дали и до каква степен е инфектиран за останалите ", съобщи вирусологът.

Предстоят тежки времена, предизвести и немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан. Дори след няколко седмици да отменим локдауна, не е изключено да последват нови строги ограничавания, съобщи Шпан пред немската социална телевизия ZDF. Германия се намира в невиждана обстановка, предстоят месеци на съществени ограничавания, предизвести още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР