Едни от най-големите доставчици на оръжие в света масово преместват

...
Едни от най-големите доставчици на оръжие в света масово преместват
Коментари Харесай

Едни от най-големите в света доставчици на оръжие местят бизнеса си в тази държава

Едни от най-големите снабдители на оръжие в света всеобщо реалокират своя (азиатски) бизнес в Япония. Това става на фона на подготовката на Токио да усили бюджета си за защита, заяви през вчерашния ден авторитетното бизнес издание Nikkei Asia.

По-конкретно, английската компания BAE Systems счита до края на годината да трансферира надзора на своите интервенции в Азия от Малайзия към японски си офис.

Базираната в Лондон компания играе съществена роля в Global Combat Air Program (GCAP), основана от Япония, Англия и Италия за взаимно създаване на реактивен изтребител от последващо потомство. Тя ще ускори съдействието си с японската Mitsubishi Heavy Industries и други компании, участващи в тристранния план. След като трансферира надзорните си функционалности за азиатския пазар, BAE ще усили броя на чиновниците в японското дъщерно сдружение.

Американската компания Lockheed Martin към този момент реалокира азиатската си централа от Сингапур в Япония. Преди това ръководеше интервенциите в страни от Югоизточна Азия - които са изложени на чести въоръжени спорове - от Сингапур, където британският е един от формалните езици.

Lockheed Martin от дълго време поддържа тесни връзки с Япония посредством такива покупко-продажби, като доставката на системата за противоракетна защита земя-въздух Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) и изтребителя стелт F-35. От Япония американската компания, също ще управлява интервенциите си в Южна Корея, Тайван и други пазари.
 Американската корпорация Lockheed Martin възнамерява да построи цех за спътници във Англия
Американската корпорация Lockheed Martin възнамерява да построи цех за спътници във Англия

Проектът е по отношение на военна стратегия Skynet

А френската компания Thales си партнира с японската Mitsubishi при създаването и производството на детектори за мини. В търсене на бизнес сътрудници, Thales сега укрепва връзките си със съществуващи сътрудници, разяснява старши изпълнителният вицепрезидент Паскал Сурис.

Изданието отбелязва, че подобен приток на отбранителни компании от други страни обаче може да нанесе огромни финансови вреди на локалните производители от бранша, които едвам се " стигат до " нулата ", т.е. работят съвсем без облага.

А неотдавна известната японска осведомителна организация Kyodo заяви, че японското министерство на защитата може да изиска за фискалната 2024 година рекорден бюджет за защита , в размер на 7 трилиона йени (почти 49 милиарда долара). Бюджетът за защита на Япония през 2022 година беше 10-ият по величина в света и представляваше 2% от международните военни бюджети, по данни на Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира.

Освен това, неотдавна Япония разшири листата на позволената за експорт военна техника. Според обявата, тези дейности на управляващите са по отношение на влошаващата се обстановка със сигурността в Източна Азия.

А в своя годишен отчет Министерството на защитата на Япония показва, че Русия в този момент е " единствената и непосредствена опасност " за сигурността на Европа. Токио е угрижен поради " външните действия на Русия, нейните военни трендове и стратегически задължения с Китай ".

Освен това, провокира паника възходящата интензивност на Москва на Курилските острови. Министерството на защитата на Япония е недоволно от разполагането на съветска военна техника на островите Кунашир, Шикотан, Итуруп и Хабомай, които Токио назовава свои " северни територии ".
 Оръжейни концерни от Съединени американски щати и Европа стремглаво усилват производството си
Оръжейни концерни от Съединени американски щати и Европа стремглаво усилват производството си

„ Тласъкът “ за това е войната в Украйна
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР