Една от омертите на властта беше разбита от регионалния министър

...
Една от омертите на властта беше разбита от регионалния министър
Коментари Харесай

ГЕРБ грабежът „Хемус“: Падна омерта за 500 милиона лева – ето схемата

Една от омертите на властта беше разрушена от районния министър Шишков и неговите подчинени. Източник на „ Галерия “ с висши позиции в сектора разкри схемата. Тя била елементарна – всеки идващ министър обещавал да не вади противозаконните градежи най-много по автомагистралите. Естествено, против ангажимент да не бъде пипан на собствен ред от наследниците си.

Архитект Иван Шишков обаче извади няколко смущаващи обстоятелството и по тази причина е на непрекъснат прицел от медиите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които управляват бранша от години.

Последната разкрита машинация – „ икономисване “ на материали при строителството на автомагистралите. Това постанова ремонт на към 100 километра калпави трасета, направени от държавните управления на Борисов, които ще костват на хазната още 500 милиона лв..

Потресаващо е разкритието, че настилката на новите сектори на автомагистрала „ Хемус “ се оказа с 10 до 13 см по-малко от това, което е в плановата документи. Това разкри инж. Венцислав Ангелов, ръководител на УС на АПИ.

„ В никакъв случай не можем да кажем, че имаме неприятен път. Като структура времево понижаваме експлоатационния интервал на този сектор. Но този сектор никога не можем да кажем, че е рисков “, твърди инж. Ангелов.

Реклама

„ По наши данни все още на главен ремонт подлежат 100 км, за които страната би трябвало да обезпечи в близкия интервал от към 1-2 години в размер на 500 млн. лева “, изясни още инж. Ангелов.

„ Не мога да кажа дали е крадено. Мога да кажа, че част от тези пластове не са като индикатори като в планова документи “, сподели инж. Ангелов. Не че не е ясно къде са отишли спестените пари.

Мирише и при изработката на автомагистрала „ Марица “. „ Има проблем с пътната структура, там където е „ леглото “ на асфалтовата настилка, добави шефът на АПИ. Държавата няма да разплати противозаконни обекти и съществени поправки по републиканската пътна мрежа “, даде обещание инж. Ангелов.

Факт е, че даже кабинетът „ Петков “ не съумя да разрови толкоз надълбоко в тинята със градежите, въпреки че Министерство на вътрешните работи шефът Бойко Рашков разкри скица за 50 милиона лв., изнесени в чувалчета от градежа на „ Хемус “.

Регионалният министър Гроздан Караджов обаче влезе очевидно в тима на старите играчи в сектора, като даже назначи за началник на АПИ чиновник в една от компаниите, следени от близки до ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР