Една от двете най-големи телевизии у нас – bTV, ще

...
Една от двете най-големи телевизии у нас – bTV, ще
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Сашо Дългия натиска А1 да купи bTV, зад сделката стои Бойко

Една от двете най-големи малките екрани у нас – bTV, ще има нов притежател до изборите на 2 април, заяви „ Марица “. Според източник на медията в напреднали договаряния за малкия екран е един от огромните ни телекоми А1. В тв средите се приказва, че договорката ще бъде оповестена всеки миг.

За редакцията на малкия екран, която в този момент е до НДК, към този момент има квалифициран нов офис. Нищо чудно да става въпрос за бившите  студия на ТВ7, намиращи се на изхода за Пловдив. Там към този момент се реалокира екипът на каналите „ Макс спорт “, които са благосъстоятелност на А1.

 Сашо Дългия получава следващата грамота от водача на шайката в сянка Томислав Дончев

Narod.bg обаче научи, че зад възможната договорка стои Бойко Борисов посредством изпълнителния шеф на А1 Александър Димитров, прочут и като Сашо Дългия. Босът на телекома бил пословично остроумен и подготвен на услуги към всички политици, само че най-много на тартора на шайката Бойко Борисов, безапелационен е осведомител на Narod.bg от телекома.

Реклама

М момента притежател на bTV e чешкият консорциум PPF Group, която има вложения в 25 страни в сфери от банковото дело през телекомуникациите до промишлености като произвеждане, недвижими парцели и биотехнологии. В България холдингът е показан посредством телекома Yettel и медиите в bTV Media Group.

Босът на PPF Group Петер Келнер почина в злополука с хеликоптер в Аляска през 2021 година. Вероятно вдовицата му Рената е решила да преструктурира бизнеса, настояват осведомени.

Наскоро нейни представители са били в напреднали договаряния за пазаруване на една от по-малките  малките екрани и превръщането й в новинарски канал. Това се прави тъкмо преди договорка за продажба, обясниха специалисти. Те дадоха образец с Нова телевизия преди да бъде продадена от Кирил Домусчиев на „ Юнайтед груп “ – компанията, която закупи преди този момент и мобилния оператор „ Виваком “.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР