Една огромна черна дупка стои по средата на галактиката ни

...
Една огромна черна дупка стои по средата на галактиката ни
Коментари Харесай

Черна дупка изяжда галактиката ни

Една голяма черна дупка стои по средата на галактиката ни и...я изяжда. Британски галактически откриватели са разкрили голяма черна дупка, която се намира по средата на галактиката Млечен път и я гълтам. Масивната черна дупка безусловно „ изяжда “ вселена ни. И то с доста по-бързи темпове, в сравнение с до момента се предполагаше.

Черните дупки са галактически явления, които се образуват в края на виталния цикъл на свръхмасивни звезди. След колапса на звездата се образува черна дупка. Повърхността и вътрешността ѝ са невидими за очите или телескопите ни, само че учените могат да потвърдят наличието им, посредством взаимоотношението на черните дупки със светлината и други материи към тях.

Движението на звездите дава опция на физиците да изчислят масата на черните дупки, както и местоположението им. Учените позволяват, че в центровете на множеството от галактиките стои по една черна дупка. Математически разбори потвърждават, че в центъра на нашата вселена има подобен незабележим обект с хипотетично тегло 4 милиона пъти масата на слънцето.

 Черна дупка изяжда галактиката ни

Доскоро астрофизиците се обединяваха към схващането, че черните дупки нарастват последователно, поглъщайки маса от заобикалящото ги пространство. Смяташе се, че редките космически конфликти ги „ подхранват “ в допълнение.

Наскоро оповестено проучване в списанието „ Журнал за астрофизика “ демонстрира притеснителни нови обстоятелства за тези великански галактически обекти.

Чрез компютърни симулации, учените са открили, че ненаситните черни дупки нарастват доста по-бързо, в сравнение с до момента се допускаше. Ръководителят на проучването Виктор Дебатиста прецизира: „ Симулациите разкриха, че към този момент не можем да оспорваме ефикасния напредък на черните дупки в спирални галактики. Те ще ни оказват помощ да изясним по какъв начин гигантските структури се развиват в другите видове галактики. “

От всеядната паст на черните дупки не може да избяга нищо – включително и светлината. Според изчисленията на астрофизиците от университета на Централен Ланкашир, черната дупка, която се намира в средата на нашата вселена, ще погълне маса 15 пъти по-голяма от земната през идващите 10 години.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР