Една година слушам само политически твърдения, които все още не

...
Една година слушам само политически твърдения, които все още не
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Сега пътищата са в безобразно състояние

Една година чувам единствено политически изказвания, които към момента не са потвърдени. Някои от тях са толкоз бомбастични, че опонират на здравия разсъдък. Имаше внушения, че Бойко Борисов е изял някакъв човек. Това е толкоз правилно, колкото и изказванията за корупция. Това съобщи Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС в предаването " Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той разяснява и рецесията в пътния бранш.

" Плащали сме и сме съумявали да поддържаме пътищата по време на нашето ръководство. Сега пътищата са в безобразно положение - не се съблюдават договорите с пътностроителните компании, автомагистралите са мръсни и така нататък За да се случва всичко това сега има спор за въздействие в обединението, сходно заплащане се обвързва с постове, третото е дали страната има въобще пари, с цел да заплати на компаниите “, позволи Дончев.

Той призна, че АПИ е сключвала доста контракти по тяхно време, за които се е плащало от бюджета. Кой и за какво няма средства да заплати за пътно строителство в този момент обаче е различен въпрос.

Томислав Дончев смята, че всеки ден човек би трябвало да свърши нещо, тъй като другояче това би бил прахосан ден. " Със сигурност имаме неточности. Имаме сложната задача да обезвреждаме всички дивотии от последните две години и да върнем доверието на хората. Бавно започваме да си връщаме доверието на хората и социологическите изследвания го потвърждават. Партията ни се обновява и промени. Чистим се от фрагменти със противоречива известност, недобри практики, лансираме нови политики, борейки се за доверието на жителите “, изясни той.

На въпрос неточност ли беше това, че ГЕРБ не внесоха Плана за възобновяване и резистентност, Томислав Дончев заяви: " Не. Оставаха броени дни на нашето държавно управление. Оставихме самодейността на първото служебно държавното управление, още повече, че се чуваха изказвания за различни проекти на други партии. Обвиняваха ни, че Планът е бил цялостен с корупционни схеми. За жал България закъсня с внасянето му, а можеше с него да се подкрепят бизнесите в рецесията “, напомни Дончев.

" Меморандумът е много забавен. По него има много въпроси, които би трябвало да намерят отговор. В него са упоменати всички основни планове в енергетиката. Още на втора страница се приказва за съфинансиране от страната, друго е да се употребяват средства от Плана за възобновяване. Притеснителна е и сама компания “, възмущава се Томислав Дончев.

По думите му степента на радикализация в обществото пораства. Това е притеснително. За да спре това президентът има основна роля, признават от ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР