Една година мина от началото на пандемията, търпението на всички

...
Една година мина от началото на пандемията, търпението на всички
Коментари Харесай

Министър Ангелов изригна: Търпението на всички е изчерпано

Една година мина от началото на пандемията, търпението на всички е изчерпано. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, във връзка днешните митинги против ограниченията на РЗИ в Плевен и други градове.

" Моловете бяха затворени, тъй като доста постоянно ни упрекват като имаме електронно образование, че учениците отиват в моловете. Нека да забележим какво ще се случи идната седмица - две, с цел да преценим по какъв начин ще продължат ограниченията. Аз мисля, че доста бързо ще излезем от тях. Нека хората показват мнението си по този метод, напълно разбираемо е тяхното неодобрение, само че задачата, която ни води и която преследваме е запазването на оптимално огромен брой човешки животи ", съобщи министър Ангелов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаквам ограниченията да дадат резултат и след две седмици ще разясняваме по какъв начин ще продължаваме напред ", акцентира той.

Според министъра на национално равнище ще бъде разисквано по какъв начин да бъдат подкрепени засегнатите от новите ограничения. Ще направя всичко като министър на опазването на здравето и тези хора да получат компенсации, в случай че законът го разрешава, посочи той.

" Всеки от нас търпи вреди, персонални жертви, цената, която плащаме, е доста висока. Много малко ни би трябвало да достигнем заветните 60-70 % имунизирани, обръщаме трендове на искащите да се имунизират и на нежелаещите - това става с послания. По думите му всичките тези паники, през които прекосяваме, очевидно са диетата, с която би трябвало да преминем и дружно можем да излезем от нея ", означи той.

" Като доктор не мога да неистина. Знаем какво би трябвало да вършим, това, което мен ме радва е, че няма напрежение измежду лекарите, каквото беше през октомври - ноември, всички са спокойни, всички имат задоволително лекарства. Най-важното ни оръжие е имунизацията. Един зов - намираме се в доста тежка обстановка - дано не се популяризират погрешни изказвания или непроверени данни за имунизациите, тъй като това разколебава хората ", заключи министър Ангелов.

Той уточни, че в Плевен ще бъдат увеличени болничните кревати - интензивните с 11, и на всички лечебни заведения - 14 на брой, ще усилят приблизително с 21 % - общо 521. По думите му имунизирането в региона е с извънредно положителни темпове.

По-рано през днешния ден министърът е посетил лечебни заведения в Плевен и екипа на РЗИ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР