Единственото препятствие между народа на Газа и прекратяването на огъня

...
Единственото препятствие между народа на Газа и прекратяването на огъня
Коментари Харесай

Блинкън: „Хамас“ е препятствието пред спирането на огъня

Единственото затруднение сред народа на Газа и прекратяването на огъня в анклава е „ Хамас “, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън, представен от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

„ Очакваме да забележим в действителност дали те могат да одобряват да отговорят с „ да “ на прекратяването на огъня и на освобождението на заложниците “, посочи той.

Израел и страните медиатори в договарянията по съглашение за преустановяване на огъня към момента чакат отговор от страна на „ Хамас “ по предложение за помирение от 40 дни, обвързвано с освобождение на заложниците в Газа и размяната им за палестинци, арестувани в израелски затвори.

Делегация на " Хамас " отпътува през днешния ден за Кайро, с цел да продължи полемиките.

По този мотив Блинкън съобщи, че „ Хамас “ претендира, че съставлява палестинския народ. И добави, че в случай че това е правилно, то приемането на преустановяване на огъня би трябвало да е явно.

Блинкън също по този начин предизвести, че израелска офанзива против Рафах в южната част на линията Газа ще аргументи вреди оттатък допустимото. По думите му Израел не е показал никакъв проект за отбрана на цивилните по време на възможна офанзива против Рафах.

Тези изказвания държавният секретар направи по време на конгрес, проведен от Института „ Маккейн “ в щата Аризона.

Същевременно Световната здравна организация (СЗО) предизвести за тежки последствия, в случай че Израел пристъпи към плануваната военна интервенция в град Рафах, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Офанзивата в Рафах ще докара до кървава баня, гласи изказване на СЗО, публикувано в „ Екс “.

В момента в града са подслонени над 1,2 милиона души, като доста от тях не могат да отидат другаде. Ако Израел предприеме сухопътна интервенция, това ще провокира нова вълна на разселване, ще ограничи още повече достъпа до храна, вода, здравни и санитарни услуги, ще докара до експлоадиране на повече огнища на болести, до още по-голямо разпространяване на глада и до повече човешки жертви, декларират от интернационалната организация.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР