Единственото лекарство срещу коронавируса засега е изолацията. Това каза в

...
Единственото лекарство срещу коронавируса засега е изолацията. Това каза в
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски каза кое е единственото лекарство срещу COVID-19

Единственото лекарство против ковид към този момент е изолацията. Това сподели в студиото на „ Лице в лице “ по бТВ зам.-директорът по медицинските действия на " Пирогов " проф. Николай Габровски.

Според него ние не знаем за вируса съвсем нищо и всевъзможни крайни констатации в едната или в другата посока са неверни. По думите на проф. Габровски, който цитира и медиците от Европейска федерация на лекарите, преди края на годината няма да можем да създадем същинска оценка, а за същински разбор ще би трябвало да се натрупат данни от две години или още 1 година напред.

„ Този вирус се дискутира като нещо, което предизвиква пневмония, последните седмици информацията за аутопсията и всичко, което се натрупва като знание, демонстрирам, че той може би има различен механизъм на деяние и че в действителност работи върху микроциркулацията и несъмнено нападна белия дроб, само че работи и на доста други органи, което може би ще значи, че би трябвало да има различен метод към него като лекуване “, сподели още той.

Относно смъртните случаи и дали всички могат да се считат умряли от COVID-19 Габровски разяснява, че в Европейски Съюз няма обединен метод за оценяване на жертвите.

„ Сигурно е, че този вирус визира повече възрастните хора и тези със съпътстващи болести, само че няма обединен способ за оценяване на починалите, тук-там се правят оценка за умряли от ковид единствено тези в лечебните заведения, на други места се правят оценка и тези, умряли в домовете си, само че които са имали безапелационни признаци за COVID-19. На трети места се правят оценка единствено пациенти с позитивен PCR тест “, сподели проф. Габровски.

„ Повечето хора са се заразили тук-там, на които не са се пазили и са били спокойни. Призивът ми е да се пазим “, сподели още проф. Николай Габровски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР