Единственият вариант лидерката на БСП да влезе във властта е

...
Единственият вариант лидерката на БСП да влезе във властта е
Коментари Харесай

Корнелия готви завой към Борисов след изборите

Единственият вид лидерката на Българска социалистическа партия да влезе във властта е с експертен кабинет, подсилен от алените, ГЕРБ и Движение за права и свободи

Българска социалистическа партия ще поддържа експертен кабинет дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи след изборите на 2 април, в случай че Корнелия Нинова оцелее на поста до пролетта. Това написа в. „ Филтър “, като се базира на свои източници от алената централа. В същото време Нинова и доближените й от управлението се готвят за окопна война поради недоволството, което се надига в страната против тях. Това е единственият вид Нинова да взе участие във властта и към този момент структурите се приготвят за този сюжет.

Завоят на аленото управление към дългогодишните им врагове към този момент се случи при срещата на Корнелия Нинова с водачите на парламентарните партии при опита да осъществя третия мандат. За да приказват с нея, на една маса седнаха ръководителите на ГЕРБ Бойко Борисов, н Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и на „ Български напредък
“ Стефан Янев.

За първи път от началото на договарянията се събраха всички водачи на парламентарните партии, без тези на „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Възраждане “. А Бойко Борисов даде знак, че коалиция с Българска социалистическа партия е допустима след изборите, тъй като би трябвало да „ помоли “ управителните органи в неговата партия да анулират решението си, че ГЕРБ няма да влиза в общо ръководство с алените. В същото време разломите сред Българска социалистическа партия и някогашните им съдружни сътрудници от Политическа партия и Демократична България стават все по-големи. 

Депутати от двете организации, които готвят коалиция, настояват, че водачите им от дълго време не си приказват с Нинова. Причината е изборът на Вежди Рашидов за ръководител на 48-ото Народно заседание, само че най-много връщането на хартиената бюлетина.

Реклама

Социалистите от високите етажи на партията обаче са срещу да вършат политическо държавно управление, а единствено да поддържат специалисти, посочени от трите партии, които имат късмет за болшинство – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. 

Червените занапред предвиждат, че в идващия парламент ще влязат по-малко партии, а Българска социалистическа партия ще има ролята на балансьор и ще е групировката, която двата лагера ще ухажват за коалиция. На една от сбирките на социалистите е обсъждан следният вид:

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи ще имат общо малко над 40%, само че няма да могат да създадат държавно управление. Коалицията ПП-ДБ надали ще надскочи общия си резултат от предишните избори, който е едвам 28%. Дори Българска социалистическа партия да тръгне с тях, трите партии нямат късмет за кабинет. „ Възраждане “ ще е сама против всички и е изключена от уравненията, тъй като е срещу Европа и разпоредбите там. Други партии и обединения няма да влязат.

За последното влизане във властта на Българска социалистическа партия под управлението на Нинова се чака да се отхвърля коалиция с ГЕРБ и да се приказва за компромис в името на националното избавление. 

Все отново алените изчаквали резултатите от изборите. Много от тях се съмнявали в думите на Борисов, че ще падне ветото на ГЕРБ за общо ръководство с тях. Освен това по-високият резултат за столетницата е под въпрос макар връщането на хартиената бюлетина. Голямата цел на алените да влязат в изпълнителната власт непременно е поради локалните избори наесен. Тогава те ще опитат да имат повече кметове и общински съветници. Сега единствените регионални кметове на Българска социалистическа партия на Пенчо Милков в Русе и Станислав Владимиров в Перник, само че и двамата към този момент не са в лагера на Нинов, Владимиров намерено й желае оставката и мина в групата на поддръжниците на президента Румен Радев. 
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР