Единственият начин да изядете само едно парче от тази сочна

...
Единственият начин да изядете само едно парче от тази сочна
Коментари Харесай

Сочна сиропирана торта с орехи

Единственият метод да изядете единствено едно парче от тази сочна торта е, в случай че изобщо не я режете

Необходими Продукти

● блатове - 3 бр. подготвени (400 г)
● орехи - 150 г

Сметанов крем


● сладкарска сметана - 500 г течна
● захар - 50 година
● какао на прахуляк - 3 - 4 с.л.

Пудинг крем


● прясно мляко - 1 л.
● нишесте - 50 г царевично, натурално
● яйца - 4 бр.
● захар - 150 година
● ванилова захар - 1 с.л.

Сироп


● вода - 250 мл
● захар - 200 г
● прясно мляко - 200 мл
● портокалови корички - 3 - 4 бр.

Начин на подготвяне

Запечете орехите на изсъхнал тиган и по-късно ги накълцайте на ситно.

Разбийте сметаната със какаото и захарта. Трябва да се получи компактно, безпрепятствено кремче с лек кафеникав нюанс. Ако желаете да е по-шоколадово, може да си сложите още какао, не е проблем. Приберете в ледник до момента в който пристигна ред да бъде употребявано.

Пригответе крем пудинг, като загреете на слаб до сдържан огън млякото-1 л., захарта и ваниловата захар. Разбийте яйцата и към тях сложете нишестето, още веднъж разбивайки, с цел да няма бучки. Намалете огъня и налейте яйчената примес при млякото, разбърквайки непрекъснато към 12 минути или до втвърдяване на крема. След като отстраните от огъня, разбивайте кремчето от време на време преди да пристигна време да го употребявате, по този начин няма да се образува коричка.

Поставете на котлона водата със захарта и портокаловите корички за сиропа. Варете 10 минути, отстранете коричките и налейте млякото (200 мл.) Може да варите сиропа редом с пудинг крема, с цел да не изстива той прекомерно.

За да сглобите тортата положете първия блат в тавичка с откопчаващо дъно, застлана с парче хартия за печене, със същия диаметър. Сиропирайте щедро и намажете със половината от сметановия крем. Поръсете с 1/3 от орехите и сложете втория блат, сиропирайки го още веднъж.

Разпределете върху вторият блат 1/2 от пудинг крема, поръсете още веднъж с орехи и завършете с трети сиропиран блат и още веднъж пудинг крем и орехи за свършек.

Откопчайте формата и по стените на тортата намажете останалият сметанов крем, заглаждайки добре. Приберете ореховата торта в ледник за 2-3 часа преди да нарежете и поднесете.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР