Единственият кандидат - Новито Опотюнитис“, да купи дела на Столичната

...
Единственият кандидат - Новито Опотюнитис“, да купи дела на Столичната
Коментари Харесай

„Новито Опортюнитис“ предложи 46 млн. лв. за акциите на СО в Общинска банка

Единственият претендент - „ Новито Опотюнитис “, да купи каузи на Столичната община в Общинска банка, предложи 46 млн. лв., оповестиха от СОАПИ. 

Конкурсната комисия на Столичната общинска организация за приватизация и вложения изготви отчет по подадената от „ Новито Опортюнитис “ оферта за закупуване на каузи на Столичната община в „ Общинска банка “ АД, който е в размер на 67,646 % от капитала на банката. 

Докладът ще бъде импортиран посредством Надзорния съвет на Агенцията в Столичния общински съвет, който взима решение по договорката. Напомняме, че за завършване на договорката е належащо и утвърждението на Българска народна банка и Комисия за защита на конкуренцията.

Наред с предварителните квалификационни и общи условия към евентуалния участник в процедурата, има планувани още наложителни условия на договорката. В период от 5 години след прехвърлянето на пакета от акции купувачът е длъжен да обезпечи “Общинска банка " АД да резервира седалището си на територията на Република България, за неизпълнението на което е планувана наказателна клауза от 50% от цената по договорката. За същия интервал би трябвало да се подсигурява запазването на главния предмет на активност. При нарушаване на това условие плануванаъа наказателна клауза е в размер 100% от сумата на покупната цена за продаваните акции за всеки случай на несъблюдение.

Купувачът, в случай че бъде утвърден от СОС, Българска народна банка и Комисия за защита на конкуренцията, се задължава в период от 5 години да не позволява слагане на банката под необикновен контрол или отнемането на банковата лицензия. Предвидената наказателна клауза също е размер на 100 % от сумата на покупната цена за продаваните акции за всеки случай на несъблюдение.

Купувачът би трябвало да извърши и създадените от него тактики за консолидиране и ръководство, за финансова непоклатимост и поддръжка, обстоен бизнес проект за развиването на банката, както и да извърши Програмата за претовареност и План за развиване на връзките и услугите на Банката със Столичната община. Всяко нарушаване на заложените предварителни условия е обвързано със наказания. 

„ Новито Опортюнитис “ е 100 % благосъстоятелност на фонда CAIAC Fund Management AG. В портфолиото на фонда има 70 компании. Стойността на активите на ръководените от CAIAC фондове е близо 1,6 милиарда швейцарски франка. CAIAC Fund Management AG е регистриран през 2007 година в Лихтенщайн и се занимава с ръководство на фондове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР