Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна брилянтно звездния

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна брилянтно звездния
Коментари Харесай

Григор Димитров бе на крачка да смаже Доминик Тийм, но му прилоша

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров стартира брилянтно звездния си двубой с Доминик Тийм в Уинстън-Сейлъм, размазвайки го в първия сет с 6:0, само че по-късно му прилоша и трябваше да се откаже в средата на втория сет при 2:4.

Само 24 минути бяха нужни на топ ракетата ни, с цел да “върже ” втори следващ “геврек ” на първенеца от US Open 2020, откакто същото направи и в третия сет на предходния им мач на Australian Open 2021.

За страдание, ненадейно при 2:3 закъснение и 30-0 за противника във втория сет Гришо извика физиотерапевт на корта, а при гейм-бола въобще спря да играе. Само студена забрадка на врата на българина обаче беше сложена и макар че той се опита да се върне на сервис-линията за възобновяване на играта, се оказа, че не може да се държи на краката си. Така Димитров трябваше да завърши присъединяване си в Уинстън-Сейлъм по най-неприятния вероятен метод и да остави въпросителни за здравословното си положение единствено пет дни преди началото на US Open.

За повторно след неочакваната травма в аддукторите, която получи на “Уимбълдън ”, Григор би трябвало да напусне корта от водеща позиция в резултата на мача си. По същия метод протече съвсем цялата му акция през 2021-ва в “Големия шлем ”, когато поради болки в гърба трябваше да приключва дуелите си (пак до момента в който е напред в резултата), на Australian Open, “Ролан Гарос ” и US Open.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР