Единият от собствениците на АЕЦ „Вогтъл“ в САЩ – Georgia

...
Единият от собствениците на АЕЦ „Вогтъл“ в САЩ – Georgia
Коментари Харесай

Работата в американска АЕЦ се бави заради случаи на COVID-19

Единият от притежателите на АЕЦ „ Вогтъл “ в Съединени американски щати – Georgia Power, евентуално ще промени датите за започване на горещите функционални проби и зареждането на гориво в трети енергоблок на изграждащата се атомна централа. През предходната година Georgia Power съобщи, че чака горещите проби да стартират през януари 2021 година, а зареждането с гориво – през април.

От октомври 2020 година на площадката на оборудването обаче има доста нарастване на случаите на COVID-19, оповестяват от компанията. Това, дружно с други условия, продължава да въздейства на темповете на строителството. Единствената атомна електроцентрала, която сега се построява в Съединени американски щати, е АЕЦ „ Вогтъл “ с реактори AP1000. Проектът е приключен 94% за трети енергоблок и към 88% за четвърти.

Очаква се енергоблоковете да проработят през ноември 2021 година и ноември 2022 година. По неофициална информации поради разнообразни забавяния и банкрута на американската компания „ Уестингхаус “, която е снабдител на технологията и някогашен главен реализатор на плана, цената на двата енергоблока на АЕЦ „ Вогтъл “ към този момент надминава 25 милиарда $, съобщи Nucnet.org.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР