Единадесетият пакет антируски санкции, обещан ни от европейските ни партньори“

...
Единадесетият пакет антируски санкции, обещан ни от европейските ни партньори“
Коментари Харесай

Санкциите в крайна сметка ще убият икономиката. Въпросът е чия!?

Единадесетият пакет антируски наказания, обещан ни от европейските ни „ сътрудници “ преди съвсем месец, се изгуби някъде. Вече сме се подготвили да го сложим в „ пакета с пакетите “, само че към този момент вместо съгласувани ограничения за влияние има непрекъснати разногласия, полемики, подозрения и страхове.

Европа се колебае и терзае, тъй като с тези наказания към този момент доста се е наранила, а в този момент би трябвало да нарани още повече. Всичко, което се случва, блестящо припомня историята на Стивън Кинг, в която хирургът наркодилър се озовава на необитаем остров и там, с цел да не почине от апетит, стартира да ампутира личните си крака. От болката го избавят големи ресурси хероин.

В Европа вместо хероин има единствено оглушителна, влудяваща агитация за " помощта на Украйна ", само че като болкоуспокояващо не работи доста добре. Оттук и подозренията и съмненията. Толкова малко е останало от европейската стопанска система, а тук би трябвало да я режат.

„ Санкциите работят ли въобще? ”, задава самоуверен въпрос “Ал Джазира ”. Добър отговор на това е двуцифреното число на санкционния пакет. Ако би трябвало да стиснете зъби и да измисляш единадесети пакет, това значи, скъпи европейци, че предходните ви 10 пакета просто не са проработили.

Всъщност не се получи съгласно упованията. През миналата година Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в Русия се е нараснал с 22,3 %. Страната се върна в десетте най-големи стопански системи в света. Бедността е спаднала рекордно ниско, а жилищното строителство е повишено рекордно високо. По индикатори като инфлация и дългово натоварване през днешния ден Русия е измежду най-успешните стопански системи в света.

В същото време Германия - приетият локомотив на Европейски Съюз - потъна в криза, към този момент публична. Просто е изумително: преди време този парен локомотив съумя да избави по едно и също време Испания, Гърция и Португалия от фалит- това го направиха животворните съветски въглеводороди. Германия обаче не устоя на антируските наказания, подсилени от американското взривяване на Северен поток. Сега рецесията неизбежно ще обхване и останалите вагони на европейския трен.

В доста европейски страни, които постановиха наказания против Русия, инфлацията и повишаването се оказаха по-високи от нашите. И това не са единствено сухи цифри. Зад тях има недохранване, заболявания, всеобща гибел. “Економист ” пресметна, че 68 000 европейци са умряли от студа в домовете си тази зима, доста повече в сравнение с от коронавирус предходната година. В по-голямата си част това са възрастни хора, пенсионери, които просто не са имали пари да включат радиаторите.

Култовият френски публицист Мишел Уелбек в скорошно изявление е сюрпризиран: „ Имах държанка рускиня, като ми ми сподели, че даже през 90-те години отоплението в Русия в никакъв случай не е било спирано “. Да, Мишел, не всичко беше елементарно за нас, само че най-малко старците ни не умираха от мраз.

За разтуха на европейците английската BBC небрежно събра " документална " поредност за Русия през 90-те години. Там, несъмнено, има нечистотия, опашки и празни лавици. Но европейците имат разтуха - вижте какъв брой зле живеят руснаците. Те не знаят, че през днешния ден живеем напълно не по този начин.

Неволно желая да попитам: против кого бяха глобите? Само против Русия ли? Да не сте объркали нещо там?

Особената заплаха от единадесетия пакет от наказания за европейците е, че те желаят да " санкционират " трети страни, посредством които Русия продължи комерсиалното си взаимоотношение с целия свят. Но измежду тези страни има такива стопански колоси като Индия, Китай, Бразилия. Как могат да бъдат " осъдени "? Ще спрат да търгува с тях ли? Те ще вдигнат плещи и продължат напред. Европа, като онази подофицерска вдовица, отново ще се наказа.

Друга заплаха е, че като се пробва да огради незападните страни от Русия, Европа в последна сметка се трансформира в гето. Държавите, които са другарски настроени към Русия, се радват на стопански напредък - не на вятъра съюзът БРИКС изпревари Г7 предходната година във връзка с Брутният вътрешен продукт, до момента в който неприятелските страни страдат в изолираност, безшумно умирайки от мраз, апетит и деиндустриализация. Съдбата на еврото като аварийна валута при сходни условия е мощно съмнителна.

Китайските приятели деликатно наблюдават всичко, което се случва, осъзнавайки, че те са идващите. Уязвимостта на голямата страна се крие в огромната й продоволствена взаимозависимост от нейните върли сътрудници - на първо място от Съединените щати. Е, КНР за втора поредна година изкупува храна с луди темпове, запасявайки се при положение на съвсем неизбежна борба със Запада.

Не е загадка, че Русия неведнъж е споделяла военни технологии с китайските си сътрудници. Днес можем да споделим изцяло неповторима технология за оцеляване и развиване в икономическата война със Запада. Тя в действителност работи.

Преди 100 години европейските страни се пробваха тъкмо по същия метод да съсипят и унищожат младата Съветска република. Прекъснаха дипломатически връзки, убиваха нашите дипломати, проведоха диверсии, доставяха оръжие на терористите, постановяваха ембарго - съвсем толкоз необятно, колкото е през днешния ден.

Парадоксалният резултат от „ адските наказания “ от 20-те години на предишния век беше, че Европа потъна в Голямата меланхолия, а Съветският съюз за няколко години направи невиждан стопански скок, трансформирайки се в напреднала, софтуерно напреднала индустриална мощ, която съумя да завоюва международна война. Да повторим ли?

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР