Един уникален проект - компанията Sky Beauty Cosmetic, организират ученици

...
Един уникален проект - компанията Sky Beauty Cosmetic, организират ученици
Коментари Харесай

Ученици от пловдивска гимназия произвеждат и продават козметични продукти

Един неповторим план - компанията „ Sky Beauty Cosmetic ", провеждат възпитаници от XI клас на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника град Пловдив, обучавани по специалност " Лаборант ", под управлението на инж. Илияна Василева. Учебната компания създава и продава козметични артикули. Създадена още през 2008 година като акционерно сдружение, по традиция се учредява при започване на всяка образователна година и се ликвидира в края й. Веднъж седмично учащите се организират факултативни часове, в които усвояват предприемачески умения по стратегия на фондация „ Джуниър Ачийвмънт България ". Нейната цел е да покаже на младежите по какъв начин могат да развиват и употребяват капацитета си.

Компанията, състояща се от 13 възпитаници, се управлява от президент и мениджъри на четири отдела. Задачата на Боян, Иван, Татяна и Виктория от отдел " Производство " е да изследват и създават истински предписания за крем за лице " Магнолия ", билков крем " Невен ", еликсир за ръце и тяло, еликсир за устни. Мисията на компанията е да създава качествена и безвредна за здравето козметика. В продуктите се влагат натурални съставки - растителни масла (от гроздови семена, маслини, какао), пчелен восък, екстракти от лечебните растения лайка и невен (добивани от самите ученици) и етерични масла (гераниево и ментово), които с изключение на биоактивно деяние върху кожата придават и прелестен мирис на готовите артикули. Предназначени са за ежедневна приложимост и са подобаващи за всеки вид кожа. 

Производството се реализира в образователна козметична лаборатория, според условията на европейския правилник за козметичните артикули – добра индустриална и хигиенична процедура, прецизен лабораторен надзор на всеки софтуерен стадий и на готовите произведения.

Мисията на Учебната компания е да създава качествени и безвредни за здравето на потребителите козметични артикули. Гаранция за отличното качество на продуктите е спазването на няколко условия, от които и закупуване на качествени първични материали в период на валидност. Спазват се съответни температурен режим и времетраене на обособени софтуерни интервенции. Участващите в индустриалния развой са с работно облекло. Анализират се най-важните индикатори на готовите артикули – външен тип, цвят, аромат, рН, микробна непорочност на козметичните артикули.

Изборът на опаковките и дизайнът на етикетите са дело на членовете на Маркетинговия отдел - Игор, Гергана и Златина. Те са създали и листовка с изложение на продуктите. За продажбите дават отговор консултантите Весела и Стефания-Христина. Финансовият отдел под управлението на Есра пресмята цените, като е включена минимална облага. С получените средства компанията си набира първични материали и материали. Мениджърът на " Човешки запаси " Стефания приема заявките за назначение на експертите, изяснява какви са отговорностите им, изготвя доклади за присъствиeто им на сбирките, оказва помощ в съставянето на годишната документи.

Готовата козметика се популяризира в ПГХТТ по време на празници, тържества и наставнически срещи. Ежегодно компанията взе участие в градски и национални събития - „ Панаир на образованието “, самодейността „ Мениджър за един ден “, „ В търсене на положителния човек “, коледни и новогодишни базари, където има опция да показа своята продукция на пловдивчани и гостите на града.

Нерядко учениците се включват и в благородни дела. Козметичните артикули, с които компанията взе участие на Благотворителния коледен базар през 2021 година, донесоха доход от 350 лв.. Сумата бе дарена на ученици на ПГХТТ в затруднено материално състояние.

„ Моята задача - споделя президентът на компанията Даниел Брайков - е да извършвам сплотяваща роля и да познавам личностните качества на членовете на екипа, тъй че всеки от тях да заеме вярната служба. Ние доста добре знаем, че триумфът на екипа зависи от приноса на всеки един от членовете му. Затова всеки се стреми да даде всичко от себе си, с цел да може образователна компания „ Sky Beauty Cosmetic ” да бъде сполучлива и да дава познания на младежите в региона на бизнеса и предприемачеството. ”

Инфо: www.marica.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР