Един спор за предимство на пътя, прераснал в побой -

...
Един спор за предимство на пътя, прераснал в побой -
Коментари Харесай

Напрежение във Факултета. Вижте какво се случва


Един спор за преимущество на пътя, прераснал в побой - приключи с покруса. Починалият е 34-годишен таксиметров водач - негови сътрудници се събраха през нощта на кръстовището на " Орлов мост " и даже заплашиха с митинги.

Близки на таксиметровия водач пък блокираха столичното Трето районно, където беше арестуван 23-годишен мъж, който се е возил в засечения от таксито автомобил и желаеха да го линчуват. Високото напрежение, което провокира този случай, предизвика среща сред основния прокурор и поданици на квартал " Факултета ", където е живял умрелият Христо Трайков.
-->
23-годишният мъж към този момент е обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност посредством съзнателно нанасяне на междинна телесна щета, като обвиняването е работно, тъй като резултатите от съдебно-медицинската експертиза още не са подготвени.

Разпитват се голям брой очевидци, които да изяснят всеки подробност, защото показанията се разминават. Братът на умрелия Христо Трайков твърди, че умрелият е бил атакуван от 5 - 6 души, а приятелката на 23-годишния обвинен твърди противоположното - че той е бил атакуван от таксиметровия водач.

Българска национална телевизия записа двама очевидци, които нямат нищо общо с която и да е от страните. Ето какво ни описаха те:

Колата, в която бил 23-годишния юноша, и таксиметровия автомобил, ръководен от Христо Трайков, се засекли на кръстовището на улиците " Рибен буквар " и " Хъшове " през вчерашния ден към 18.30 часа. Трайков карал таксито по улица " Хъшове ", която е еднопосочна.

" Обратно на посоката на придвижване се движеше, другото момче идваше от другия край с колата и се засякоха. Стана проблем. Момчето, което е арестуваното, си измести колата тук на тротоара. Таксиджията отпътува горе и си остави неговата кола. Слезе, другото момче и то слезе и се скараха, че действително са се засекли на пътя ", описа Валентин Балевски, очевидец. 

Валентин Балевски е очевидец на случая през цялото време до трагичния край. Мъжът даже е оказал първа помощ на таксиметровия водач. Свидетел става и живеещият в близкия блок Максим Иванов.

" Значи виж, с цел да се върне да се разправя, той отби там на наклона и се върна по-късно да се разправя ", сподели той.

" И до момента в който другото момче, което е арестувано, се опитваше да потуши нещата, т.е. той не искаше да се влиза в спор, не искаше да се бият, безусловно нищо, това момче с таксито го удари в тил с пестник ", добавя Валентин Балевски.

И двамата очевидци настояват, че в този миг 23-годишният паднал по очи на земята, наранил си лицето, даже си счупил зъб.

" И стартира да се бърше с едни кърпички, тъй като беше ударен, дори не му отвърна на удара ", споделя Балевски. 23-годишният юноша, арестуван и упрекнат за гибелта на Христо Трайков, е с голям брой пострадвания по цялото тяло и счупвания в региона на лицето. Той е настанен в болница под полицейска защита. 

Случаят породи напрежение след околните и съседите на умрелия. Главният прокурор Иван Гешев увери жителите на кв. " Факултета ", че прокуратурата ще си свърши работата.

" В момента се проучват доказателства, знам, че едно лице е арестувано за 72 часа, единственото, което може да подсигурява прокуратура, е, че ще съблюдава закона и няма да оневини никой евентуално отговорен и няма да упрекна никой, който е почтен. Аз съм тук, тъй като ме поканиха хора от " Факултета ". Казаха, че има напрежение, за жалост, тук не трябваше да е основният прокурор, тук трябваше да са по този начин наречените политици, които създадоха тази вълна от престъпност ", сподели той.

Източник: БНТ
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР