Един от римските императори, прочут със странните си любовни желания,

...
Един от римските императори, прочут със странните си любовни желания,
Коментари Харесай

Обсебващата любов на Калигула и фон Козел

Един от римските императори, фамозен със странните си любовни стремежи, бил Калигула. Но най-странната му завладяваща обич била тази към коня му Инкантус.

Калигула обожавал коня си. Той заповядал да се построи мраморна конюшня за него, която била украсена със скъпоценни камъни и слонова кост.

Инкантус бил формален посетител на всяко по-важно събиране, както и на луксозните вечери на императора. Той даже назначил коня си на поста сенатор.

Инкантус също по този начин бил назначен и за основен духовник. Калигула се разкъсвал от предпочитание да се ожени в заветен брак за личния си кон. Все отново той склонил да се ожени за същинска жена.

 Обсебващата обич на Калигула и декор Козел

След като схванал, че любовта му е невъзможна, той взел решение да убие Инкантус. Конят на императора бил изведен от мраморната си конюшня и обезглавен.

Обсебваща пристрастеност, само че не към коня си, а към мъртвата си обичана пациентка изпитвал немският лекар Карл декор Козел. Той лекувал двадесетгодишната хубавица Елена Хойос, родом от Куба, от туберкулоза.

Той направил всичко, с цел да я избави, даже опитал да й пуска ток в мозъка, само че това не избавило белите й дробове. Тя умряла и докторът платил погребението й и построил пантеон, където ковчегът бил положен.

Всяка нощ докторът отивал в мавзолея в продължение на две години и спял там. След това той решил да промени връзките си с мъртвата. Той откраднал тялото през нощта и възстановил обичаната си благодарение на закачалки за облекла, восък и пластмаса.

Той живял с мъртвата в продължение на седем години, като тялото на покойницата лежало в леглото му. Сестрата на Елена почнала да подозира, че нещо не е наред, защото на вятъра се опитвала да посети изводи пантеон.

Докторът бил задържан, а тялото било кремирано. Фон Козел съумял да завоюва пари, като написал книга за обичаната си и пускал туристи в дома си против скромна такса.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР