Един от най-уважаваните астронавти от Международната космическа станция командир Крис

...
Един от най-уважаваните астронавти от Международната космическа станция командир Крис
Коментари Харесай

Човешка колония на Луната след 30 години

Един от най-уважаваните астронавти от Международната галактическа станция пълководец Крис Хедфийлд предвижда, че след 30, най-вече 40 години хората ще имат колония на Луната.

Той притегли публичния интерес с публикуването на хиляди фотоси в своя Туитър профил от Космоса, както и записа песента на Дейвид Боуи " Space Oddity " при нулева гравитация. Хедфийлд предвижда, че самият той ще може да види лунната база работеща, защото това ще стане преди края на неговия живот.

За база на Марс Хедфийлд допуска, че ще са ни нужни още към 70 години. Той счита, че тези две цели са идващите разумни стъпки в проучването на Космоса от хората.

Хората последователно овладяват света. Този модел се следва в последните 70 000 години. В последните 100 от тях стигнахме до Антарктида, а към този момент има и хора, които живеят там. Подобен е казусът и с Луната, уверен е известният астронавт.

 Луната

Подобно непрекъснато обитаване би спомогнало неимоверно за по-доброто проучване на Космоса. Хедфийлд смята, че бъдещата база на Луната ще включва Китай и Индия, които развиват мощно галактическите си стратегии.

През 2013 година 54-годишният астронавт се пенсионира след 35-годишна кариера. Той има три пътувания до Космоса, взе участие в задачите на две галактически совалки и служи като пълководец на Международната галактическа станция. Според него тя има още към 15 години живот, след което ще би трябвало да престане да работи.

Тя към този момент изпуска амоняк в Космоса – веществото, належащо за охлаждането ѝ. Принудително връщане на МКС на Земята ще би трябвало да стане най-вероятно в океан, с цел да се избегне безконтролното рухване на парчета в обитаеми области.

След сходно рухване на МКС на Луната ще бъде открита база. А по отношение на последните открития, че в почвата на Марс има вода, това дава мотив за вяра, че до към 70-100 години ще има и база на алената планета.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР