Един от най-успелите български баскетболни треньори - Константин Папазов призна,

...
Един от най-успелите български баскетболни треньори - Константин Папазов призна,
Коментари Харесай

Константин Папазов: Изпуснахме домакинското предимство в София и Балкан заслужено е шампион

Един от най-успелите български баскетболни треньори - Константин Папазов призна, че Балкан си заслужи купата. Ето какво показа емблематичният ментор след мъчителната загуба на водения от него Левски Лукойл, след която шампионската купа ще краси витрината на ботевградския клуб:

" Ще ви кажа това, което споделих в съблекалнята на момчетата в желанието си да убия всякакво напрежение. Утре животът ще продължи. Да сме живи и здрави да се събудим. Това е единственото нещо, което е значимо. Здравето на индивида. Да, имахме упоритости. Преди този край имахме упоритостта да създадем най-успешния сезон в историята на Лукойл с три купи и положително показване в Европа. Не успяхме да го създадем. Боли ни, само че би трябвало да бъдем справедливи, че Балкан заслужава шампионската купа.

Смятам, че ние загубихме тази купа в София в мач номер 2, тъй като много е решаващо държанието на публиката. Реално видяно, в случай че зависеше от почитателите, може би ние щяхме да сме първенци. Изпуснахме домакинското преимущество в София и Балкан справедливо е първенец.
 Константин Папазов: Най-важното е, че в много моменти успяхме да спрем тяхната транзиция
Константин Папазов: Най-важното е, че в много моменти успяхме да спрем тяхната транзиция

Наставникът на Левски Лукойл е удовлетворен от успеха против Балкан

Балкан беше в по-добра психическа обстановка. Ние имахме доста ниска успеваемост. Доста съставни елементи въздействат и бяхме надиграни. През предходната година малко се преекспонираха нещата. Има омраза сред двата клуба, само че считам, че на терена водихме борба. Има неща, които са по-важни. Изпращаме добър сезон за българския баскетбол, с положителни мачове. Ние не сме щастливи, само че би трябвало да гледаме световно на нещата.

Сезонът на Левски беше добър. За нас единственият синоним на триумфа е първото място. Неуспех е това, че не сме първенци. Това е истината. Ние през сезона бяхме най-хубавият тим, само че в тази серия - не. Когато побеждаваме, побеждаваме дружно. Когато губим - също. Ще гледаме запис и тогава ще вършим разбор.

Аз ще бъда цялостен живот в Левски, а какво ще бъде моето бъдеще -има хора, които вземат решение. Аз съм служащ. Дал съм си цялата душа и сърце за този клуб и постоянно ще бъда в него. Каквото преценяват. Каквото и да кажем сега, ще бъде повече плод на страсти. Когато губиш, имаш упоритостта да се върнеш там, където си бил. Всичко, което ще се прави от тук нататък, без значение с кой ще се прави, ще бъде в тази посока.

Съдийството направи две големи неточности в мач №2 и мач №3. За разлика от моите съперници, които щяха да вършат конференции, аз считам, че това беше вярната реакция, тъй като вътрешно съм уверен, че не е било съзнателно. Има решаваща съдийска неточност в мач номер 3. Да не приказваме, че в мач номер 2, преди фаула против Калоян, има фаул на Божидар и няма свирен фаул. Но ги приписвам на човешка неточност. Не желая да влизам в тази серпантина. Трябва ние да сме безупречни.

Не, ще играем най-вероятно във ФИБА Европа. Каквото и решение да се взима, би трябвало да преспим и да го вземем на трезви глави. Този, който е мощен да преживее загубата, се връща доста по-силен. Минал съм през доста загуби и това ми е помогнало да стигна до тук ", завъши Папазов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР