Един от най-легендарните дуети на българската музика се завръща. Феноменалните

...
Един от най-легендарните дуети на българската музика се завръща. Феноменалните
Коментари Харесай

Дони и Момчил застанаха неузнаваеми един до друг

Един от най-легендарните дуети на българската музика се завръща. Феноменалните Дони и Момчил ще имат общ концерт на 6 август в Бургас – първата им обща изява след повече от 20 години неявяване. Те дадоха и първото си взаимно изявление в предаването " Тази събота и неделя " по bTV.

Техните песни са включени в учебниците по музика, а клипът на " Уморени крила “, първият им огромен шлагер, е и първият български видеоклип, излъчен по MTV.



Най-важното самопризнание за тях обаче е публикацията на списание “Q ", която ги подрежда измежду най-великите групи на 1997 година в света.

Дони и Момчил се срещат още като съученици. Тогава Момчил споделя доста описателно една занимателна преживелица и Дони е впечатлен от него. Двамата стават другари и другарството им се резервира мощно дълги години по-късно – в това число когато всеки поема друг креативен път.

В учебно заведение те основават първата си група, наречена " Швепс “. Избрали са името, тъй като по това време по малкия екран и радиото се върти единствено една реклама - на напитката " Швепс “ и музикантите вземат решение, че по този начин всякога, когато популяризират напитката, все едно ще популяризират и тях.

След като приключват учебно заведение, всеки става част от друга музикална група, до момента в който на Дони не му хрумва песента " Уморени крила “. Той кани Момчил, с цел да я запишат дружно и по този начин се ражда дуетът им, без някой от двамата да е очаквал.

Успехът им е голям, само че като всяка група един ден и те вземат решение да сложат край. Това става по взаимно единодушие, когато откриват, че към този момент имат разнообразни музикални желания и са изчерпали съдействието си.

Сега, повече от 20 години по-късно, Дони и Момчил още веднъж ще застанат един до различен на сцената и съгласно Дони това е допустимо само тъй като нито по време на раздялата, нито по-късно, някой от тях си е разрешил да каже неприятна дума за другия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР