Един от големите столични комплекси Modera Residence в квартал Витоша

...
Един от големите столични комплекси Modera Residence в квартал Витоша
Коментари Харесай

Строител блокира ключово трасе за огромен жилищен комплекс в столицата

Един от огромните столични комплекси Modera Residence в квартал Витоша бе блокиран през днешния ден от строител, почнал работа по прилежащ обект. За това сигнализират пред ФАКТИ засегнатите поданици от градежа.

Строителна компания изплаща относително дребен парцел, намиращ се сред въпросния комплекс и Околовръстното шосе в непосредствена непосредственост до трафопостовете, захранващи столицата с електричество. С началото на действителните строителни действия теренът бива подравнен с тежка машинизация, само че от през днешния ден (23 август) черният път сред двата обекта бива заграден със земна маса. Това на процедура разделя улица „ Йордан Радичков “ на две току преди да се влее в улица „ Борис Арсов “.

Жителите в региона описват, че от години таят вяра, че улицата ще бъде асфалтирана, само че от Столична община, регион Лозенец отсрочват плана годишно. В резултат трасето бива издълбано на дълбоки дупки, а след всеки дъжд се образуват големи гьолове, заради неналичието на канализация от тази страна на жилищните здания.

Хората, подали сигнала, също по този начин показват терзанията си от трудността, което съставлява извозването на отпадъците в региона. Многократно камионът на сметоизвозването даже бива блокиран от паркиралите коли, които в опит да избегнат височината на тротоарите, които тук-там надвишават 50 см., стопират на към педя-две разстояние, а това е задоволително в по-стеснените сектори, с цел да не може да се размине даже с един по-голям автомобил.

В съседство се намират още два огромни жилищни комплекса и още преди началото на новото строителство се следят съществени проблеми с паркирането, провокирани най-много от неналичието на съответен организационен проект, който да обезпечи задоволително необятни улици сред „ Йордан Радичков “ и „ Борис Арсов “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР