Двукратният олимпийски шампион в борбата Армен Назарян даде ексклузивно интервю

...
Двукратният олимпийски шампион в борбата Армен Назарян даде ексклузивно интервю
Коментари Харесай

Армен Назарян пред БНТ: Едмонд е вече доказан борец, има всичко необходимо, за да успее на олимпийската квалификация

Двукратният олимпийски първенец в битката Армен Назарян даде извънредно изявление за Българска национална телевизия минути, откакто неговият наследник Едмонд завоюва бронзов орден в категория до 63 кг на европейското състезание в Букурещ, Румъния.

Пред нашата камера именитият някогашен играч не скри, че постоянно е по-емоционален, когато неговият правоприемник е на тепиха, само че в това време увери, че има вяра изцяло в неговите благоприятни условия и се надява Едмонд да се пребори за олимпийска квота на идните квалификации.

" Честитя този първи орден на цяла България. Горд съм и благополучен, както всички българи. Надявам се на следващия ден да спечелим още оценки. Едмонд Назарян е към този момент потвърден герой и оттук насетне продължаваме да се борим за квота и присъединяване на олимпийски игри ", стартира роденият в Армения герой.

" Гледам всичко през сълзи. Моето дете обаче се бори със сърце и душа. Щастлив съм, тъй като той постоянно се бори до последно и за успеха. Аз имам вяра в него и в треньорския щаб. На това европейско опитахме в категорията до 63 кг, с цел да сменим атмосферата, само че в случай че желае да взе участие на Олимпиадата би трябвало още веднъж да смъкна на 60 кг. Мисля, че Едмонд разполага с всичко належащо, с цел да успее на квалификацията. Лошо е, че надпреварата е в Азербайджан. Бих го подкрепил изцяло, в случай че той има вяра, че може да се пребори за орден, само че там против него ще бъдат освен съперниците, само че и съдиите. Има обаче време до този шампионат. Нека първо да преминат тренировките и едвам тогава може да мислим за квоти ", добави Назарян-старши

Златният медалист от Атланта 1996 и Сидни 2000, който сега извършва функционалностите на шеф в българския народен тим по битка, приказва още и за конкуренцията, с която би трябвало да се борят нашите момчета на европейския шампионат в румънската столица, а и на квалификациите за място на Олимпийските игри в Париж 2024.

" Конкуренцията е доста сериозна тази година. Не може 10 години поред да бъдат едни и същи лица. Ако искаш да надвиеш някого, би трябвало постоянно да се квалифициран и да се бориш със сърце и дух. Имаме доста работа за извършване до олимпийските квалификации. Знаете, че Кирил Милов беше контузен в продължение на 7-8 месеца и това му беше първото съревнование. Мисля си, че той и всички останали наши момчета ще се показват добре на квалификацията. В битката никой не гледа в какво положение си. Ти просто би трябвало да излезеш на тепиха и да се докажеш ", приключи Армен Назарян.

Целия диалог гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР