Двуфакторната автентификация отдавна престана да бъде начин на презастраховка, превръщайки

...
Двуфакторната автентификация отдавна престана да бъде начин на презастраховка, превръщайки
Коментари Харесай

Google добави защита срещу спам в съобщенията за Android

Двуфакторната автентификация от дълго време престана да бъде метод на презастраховка, трансформирайки се във значим инструмент за сигурност, който към този момент е избавил мнозина. В края на краищата, даже в случай че паролата от вашия акаунт в обществените мрежи или още по-малко Apple ID, към която са свързани вашите устройства, бъде разпозната от външен човек, той няма да може да премине авторизацията, без да вкара SMS кода, идващ на вашия телефонен номер. Поради това, измамниците започнаха да лъжат и изпращат на евентуалните жертви известия за към този момент направената смяна на паролата и предложение да кликнат върху фишинг връзка, с цел да анулират това деяние. За избягването на сходни обстановки в бъдеще, Гугъл реши да се оправи с тях.

Гугъл пусна актуализация на фирменото приложение за „съобщения“ с вграден механизъм, който ще маркира тестваните известия със специфична икона. По този метод компанията желае да покаже, че връзките, кодовете за авторизация и останалата информация, която постъпва във тип на сходни известия, са надеждни и безвредни. В резултат, потребителите ще знаят, че в случай че кликнат върху URL-адреса от известието, няма да доближат до фишинг-страница и няма да изгубят акаунта си, в случай че вкарат своето потребителско име и ключова дума на нея.
Как може да се верифицира известието?
Разбира се, реализирането на такава система без помощта на фирмите, които изпращат известията до потребителите, Гугъл нямаше да успее. Поради това тя трябваше да се ангажира с тяхната поддръжка и да им предложи процедура по верификация. Разбира се, от съображения за сигурност, тя ще се прави не един път, а всякога, когато се изпраща известие. За задачата, фирмите би трябвало да изпращат хеш послания от Гугъл и те към този момент да се пренасочват към получатела. В резултат на това, известието ще може да бъде признато единствено от индивидът, за който е предопределено, а търсачката в тази верига играе ролята на медиатор.
 Отляво - непотвърдено известие, отдясно - доказано  Отляво - непотвърдено известие, отдясно - доказано Отляво – непотвърдено известие, отдясно – доказано
Въпреки, че убеждението на всички известни компании да минават верификацията е много мъчно, Гугъл към този момент реализира прочут триумф. Тя съумя да договаря с няколко предприятия от Съединени американски щати, Индия, Мексико, Бразилия, Англия, Франция, Филипините, Испания и Канада. Точният лист обаче към момента не е оголен. Най-вероятно това се дължи на обстоятелството, че общият брой компании, които са се съгласили с изискванията на колоса, към момента не е задоволително огромен, тъй че по принцип това може да се разкрие пред необятната публика.
Защита от спам в „Съобщенията“
Освен това Гугъл интегрира в „Съобщенията“ механизъм за подаване на тъжба за спам. Алгоритмите на приложението ще проучват подателя и наличието на известието и при положение на разкриване на признаци на заплаха ще оферират опция за подаване на недоволство. Засега обаче тази функционалност също не работи във всички страни и най-вероятно зависи от телекомуникационните оператори. Но защото нормално те също са в съдействие със спамерите, не трябва да разчитаме доста на вградения блокер, в случай че той не работи напълно на софтуерно равнище, без значение от операторите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР