Двойно повече са заболелите от грип и остри респираторни заболявания

...
Двойно повече са заболелите от грип и остри респираторни заболявания
Коментари Харесай

Пазете се! Грипът пълзи към Врачанско, засякоха и болен от вирусен менингит

Двойно повече са заболелите от грип и остри респираторни болести през предходната седмица, съпоставено с първата седмица от новата година, научи организация BulNews.
За интервала 7 до 11 януари на територията на област Враца са регистрирани 77 случая на болни от остри респираторни болести и грип, като при започване на годината болните бяха едвам 37 на 10 000 индивида. Цифрите обаче към момента са много надалеч от притеснителните, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
За предходната седмица са регистрирани и 14 случая на други заразни болести. Трима врачани са лепнали варицела, шестима са с ротавирус, а двама страдат от хепатит А. Установени са и по един болен от ентероколит, скарлатина и вирусен менингит.
Припомняме, че вирусния менингит е инфектиране на мозъчната обвивка. Заразяването става по въздушно-капков път. Причинителите на вирусните менингити могат да бъдат ентеровируси, грипни вируси, вируси, причиняващи херпесни инфекции, морбили, варицела, заушка и други. Заболяванията в множеството случаи протичат с тежка клинична симптоматика, главоболие, температура, изнемощялост и други. При погрешно лекуване болестта може да бъде доста рисково и даже с летален край.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР