Две телефонни измами са регистрирани на територията на област Монтана

...
Две телефонни измами са регистрирани на територията на област Монтана
Коментари Харесай

Измамниците удариха Монтана

Две телефонни измами са регистрирани на територията на област Монтана за един ден, оповестиха от ОДМВР - Монтана.

Вчера към 13.15 часа в районно управление (на МВР) - Вършец е получен сигнал от 79-годишна жителка на град Вършец, която декларирала, че сред 09.00 часа и 13.00 часа е станала жертва на телефонна машинация. Местопроизшествието е посетено от чиновници на районно управление (на МВР) - Вършец, които открили, че чужд мъж отправил към старата жена закани на домашния ѝ телефон, след което прекъснал връзката.

След към 10 минути още веднъж на домашния телефон позвънил чужд, който се показал за полицейски контрольор и изискал от дамата номера на мобилния ѝ телефон, на който по-късно се обадил и ѝ дал инструкции къде да остави наличните си пари, с цел да помогне за залавянето на мъжа, заплашвал я преди него.

Жената оставила сумата от към 1 200 лева и се прибрала в дома си. След известно време се усъмнила, че обаждащият се е бил чиновник на полицията. Погледнала през прозореца и видяла, че оставените от нея пари ги няма. По случая е формирано досъдебно произвеждане в районно управление (на МВР) - Вършец.

Същият ден към 10.00 часа незнаен причинител заблудил по телефона 79-годишна жителка на регионалния град и ѝ лишил 1 700 лева Непознатият се показал за чиновник на полицията и я убедил да остави парите си в плик на външната врата, с цел да помогне за залавяне на телефонни измамници. По случая е формирано досъдебно произвеждане в районно управление (на МВР) Монтана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР