Две от най-споделяните снимки в социалните мрежи през последните дни

...
Две от най-споделяните снимки в социалните мрежи през последните дни
Коментари Харесай

Две истории заради които ще заобичате хърватите още повече след края на Световното

Две от най-споделяните фотоси в обществените мрежи през последните дни са с адрес Хърватия. Едната демонстрира президентът на страната Колинда Грабар-Китарович и част от нейните политики.

Едната история е точно тази на Колинда, с помощта на която в Хърватия се случват следните неща - президентският аероплан бива продаден, а парите от продажбата се връщат в държавната хазна; 35 скъпи автомобила, които са били назначени за министри и други длъжностни лица също се разпродават и парите се връщат за страната.

 f

Нейна концепция е да понижи заплатата си на половина, както и тази на нейни чиновници, които адмирират решението.

Също по този начин под нейно управление се намаляват разноски и заплати на посланици и консули. Понижението на заплащането им е към 60%.

По време на нейния мандат в Хърватия е усилва минималната работна заплата в частния бранш.

Макар Колинда да приказва свободно 7 езика, самата тя твърди за себе си, че не има вяра, че е освен това от всеки различен.

 f

Другата илюстрира историята на капитана на националния тим Лука Модрич . Трудният път към триумфа на футболиста трогна милиони хора по света.

Когато е бил 6-годишен, сръбски четници прострелват дядо му на 500 метра от вкъщи им. Семейството на Модрич съумява да избяга единствено с облеклата на гърба си . В разгарящата се югославска война те са настанени като бежанци в държавен хотел в град Задар.

Малкият Лука е записан да тренира в локален клуб по футбол, с цел да не мисли за нещастието, сполетяло фамилията. По през целия ден не спирал да рита и постоянно чупел прозорци на постройките в близост.

 f

По това време фамилията му е толкоз оскъдно, че не може да си разреши да му купи футболни кори за краката. За да се защищити, Лука носел такива, направени от дърво

Младият гений демонстрира доста качества и след края на войната отива на проби в „ Хайдук”, Сплит, където ориста още веднъж е сурова към него – афишират го за прекомерно недъгав и отсичат, че няма задоволително гений. Това не го стопира – отива в „ Динамо” Загреб, когато е 8 клас.

 f

В първите клубове, в които играе, постоянно е освиркван от сръбската аудитория , само че това не го стопира по пътя му към триумфа.

Днес той е капитан на националния тим на Хърватия и плеймейкър на испанския "Реал Мадрид " . Лука Модрич завоюва сърцата на футболни ентусиасти от целия свят с уменията си, с почтена игра, както и с страстите си, които не може да скрие на терена.

Безспорно най-голямото му благосъстояние са брачната половинка му Ваня, синът му Ивано и щерка му Ема.

 f
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР