Ако не сте правили козунак никога досега, не се отказвайте

...
Ако не сте правили козунак никога досега, не се отказвайте
Коментари Харесай

Здравословната рецепта за козунак на Алекс Богданска

Ако не сте правили козунак в никакъв случай до момента, не се отхвърляйте от това обичайно великденско наслаждение.

За всичко си има първи път, а от време на време този първи път е доста трогателен и прочувствен.  Месенето на козунаци, които множеството от нас правят веднъж годишно, се прави точно през днешния ден, на Велики четвъртък.

С първи козунак преди известно време се похвали и инфлуенсърката  Алекс Богданска , която за благополучие показа и рецептата с почитателите си:
                         

A post shared by (@aleksandra_petkanova) on Apr 15, 2020 at 9:08am PDT

Ето и по какъв начин да си приготвите този здравословен козунак по рецепта на Алекс:

В 50 мл топла вода дружно с 1 с.л. захар и 1 ч.л. сол се задейства 1 кубче квас. 

За тестото са нужни 1 кг брашно, 6 яйца, 1 ч.ч. захар, 125 гр масло, 1 ч.ч прясно мляко и кората на два лимона. Замесването и омесването на козунака обаче са комплицираната част, за която Алекс е подготвила цяло видео в своя канал.

Плънката за козунака е от протеинов течен шоколад, само че всички знаем, че тя е по желание и по усет, тъй че може да се заложи на сушени плодове, локум, мармалад или просто козунакът да бъде без плънка.
 5 предписания за великденски сладкиши, които не са козунак  5 предписания за великденски сладкиши, които не са козунак  5 предписания за великденски сладкиши, които не са козунак  5 предписания за великденски сладкиши, които не са козунак
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР