Две нови православни църкви ще бъдат изградени в Сандански, съобщиха

...
Две нови православни църкви ще бъдат изградени в Сандански, съобщиха
Коментари Харесай

Две нови православни църкви ще бъдат изградени в Сандански

Две нови православни църкви ще бъдат построени в Сандански, оповестиха от Българската патриаршия.

Кметът на община Сандански Кирил Котев и Неврокопският митрополит Серафим са подписали контракти за подаяние на два парцела за новите православни храмове. Единият парцел е с повърхност 995 кв.м и е в ж.к. "Спартак ", а другият парцел е в квартал "Смилово " и е с повърхност 640 кв.м.

В Сандански има два настоящи енорийски храма, които в последните десетилетия са незадоволителни, с цел да посрещнат потребностите на православните християни в града.

Инициативата за нови енорийски храмове е подета от преди повече от петнадесет години, направени са и идейни планове, които са утвърдени от Неврокопския епархийски съвет под управлението на приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил. До сегашния дарителски акт се е стигнало след извървяване на дълъг и пореден път, показват от Патриаршията.

В ж.к. "Спартак " храмът ще носи името на Св. Архангел Михаил, което е обвързвано с наименованието на местността, където се намира парцелът на църквата.

В квартал "Смилово " новият храм, отдаден на Св. Петка Българска, е на място, където е съществувал параклис, отдаден на светицата, опустошен по време на комунистическия режим.

Предоставянето на тези парцели от община Сандански на Неврокопската митрополия е още едно благочестиво дело, което засвидетелства взаимната поддръжка и почитание сред локалната власт и Църквата в община Сандански, означават от БПЦ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР