Дванадесет тела са открити след корабокрушението в Южнокитайско море през

...
Дванадесет тела са открити след корабокрушението в Южнокитайско море през
Коментари Харесай

Откриха 12 тела след корабокрушение в Южнокитайско море

Дванадесет тела са открити след корабокрушението в Южнокитайско море през уикенда, при което 30-членен екипаж изчезна, оповестиха през днешния ден китайските управляващи.
Съобщението бе направено дни откакто инженерният транспортен съд, намиращ се на 160 морски благи (296 км) югозападно от Хонконг, претърпя обилни вреди и се разпадна на две елементи по време на ураган.
"Към 15:30 ч. на 4 юли избавителните сили откриха и извадиха 12 тела, за които се допуска, че са на удавили се жертви, в регион на към 50 морски благи югозападно от мястото, където е потопен корабът ", се споделя в известие на Морския център за търсене и избавяне в Гуандун.
"Компетентните служби ускоряват работата по потвърждаване на самоличността им ", се споделя още в известието.
Според китайските държавни медии трима души са били избавени в събота, а още един в ранните часове на днешния ден, като 26 души остават към момента в неопределеност.
Драматични фрагменти, предоставени по-рано от управляващите на Хонконг, демонстрираха по какъв начин човек е качен на хеликоптер, до момента в който вълните се разрушават в палубата на полупотопения транспортен съд.
Тайфунът "Чаба " се образува в централната част на Южнокитайско море и в събота следобяд доближи сушата в южната китайска провинция Гуандун.
Спасителите в Хонконг бяха известени за случая в 7:25 ч. локално време (2325 GMT в петък) и откриха кораба покрай центъра на Чаба, където тежките метеорологични условия и околните вятърни паркове направиха интервенцията "по-трудна и рискова ".
В момента за издирването на останалите изчезнали лица са изпратени седем самолета, 246 лодки и 498 риболовни съда, се споделя в изказването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР