Двамата депутати земеделци най-вероятно ще бъдат изключени от групата на

...
Двамата депутати земеделци най-вероятно ще бъдат изключени от групата на
Коментари Харесай

Земеделците най-вероятно ще бъдат изключени от лявата група

Двамата депутати земеделци най-вероятно ще бъдат изключени от групата на " Българска социалистическа партия за България ". Това разкриха от " Позитано " 20, откакто стана ясно, че конгресът на Земеделски съюз " Ал. Стамболийски " е взел решение за овакантяване на лявата коалиция.

Съдбата на земеделския водач Спас Панчев и депутата Димитър Георгиев ще бъде решена в понеделник на взаимно съвещание на Изпълнителното бюро, управлението на парламентарната група и съвета на обединението. Според съдружното съглашение сътрудниците от " Българска социалистическа партия за България " са задължени да вземат участие дружно на всички избори, а в случай че някой напусне обединението, се стопира и държавната му дотация.

Конгресът на земеделците в събота е взел решение за независимо присъединяване на идните локални избори следващата година. " Когато сме в коалиция с Българска социалистическа партия, нормално нашите претенденти за кметове ги няма, а тези за общински съветници са на по-задни места в листите. Това тормози структурите ни, тъй като ние разчитаме доста на присъединяване си в локалните избори ", изясни пред " 24 часа " Спас Панчев. Той описа, че независимото явяване на земеделците в изборите дразнело сътрудниците от Българска социалистическа партия, тъй като твърдели, че им взимат гласове. За да не ги изненадаме неприятно директно преди вота следващата година, взехме решението си за овакантяване на обединението в този момент и започваме да издигам претенденти, изясни водачът.

Той добави, че конгресът няма решение за овакантяване на парламентарната група, а единствено на обединението. За депутатите ще се реши след диалози сред сътрудниците на съвещанието на следващия ден.

Панчев бе безапелационен, че решението не е обвързвано с идния избор на съмнение, който ще се гледа в Народното събрание идната седмица. Истината е, че ние бяхме осведомени за вота, а не взехме дружно решението в обединението, само че като правилни сътрудници го подкрепихме и при гласуването в петък ще сме дружно с Българска социалистическа партия, добави той.

Когато се приказва за лявата група, нормално се приказва за Българска социалистическа партия, а не и за другите партии, което също тормози структурите ни, разяснява още Панчев.

Сред алените към този момент се чуват гласове за изключване на Панчев освен от групата, само че и за овакантяване на Народното събрание, само че последното не е допустимо без негово предпочитание. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР