Двама водещи инвеститори в Generali са готови да заменят настоящия

...
Двама водещи инвеститори в Generali са готови да заменят настоящия
Коментари Харесай

Инвеститори в Generali готови да търсят нов изпълнителен директор

Двама водещи вложители в Generali са подготвени да заменят сегашния основен изпълнителен шеф Филип Доне, в случай че бордът на италианския осигурител не успее да реализира съглашение да го задържи на работа, съобщи „ Ройтерс “.

Базираната в Триест компания би трябвало да назначи нов ръб идната пролет и спекулациите за бъдещето на сегашния началник се ускориха през последните месеци. Двама вложители – Франческо Гаетано Калтаджироне и Леонардо Дел Векио, разкриха пакт за съвещания по отношение на решенията, свързани с Generali.

От борда зависи Доне да бъде назначен още веднъж. Според източници двамата предприемачи, сключили пакт за общ дял от 10.95%, са подготвени да подадат собствен личен лист с номинации за борда. Той няма да включва сегашния изпълнителен шеф, макар че той е подготвен да се кандидатира за нов мандат.

Доне към този момент работи по нов бизнес проект за Generali, който би трябвало да излезе през декември, откакто държа изправна компанията по време на рецесията от COVID-19. Той се радва на поддръжката на Алберто Нагел, началник на миланската банка Mediobanka, която е най-големият вложител на Generali с дял от 12.9%. в същото време обаче първият и вторият по величина вложители в Mediobanka са точно Дел Векио и Калтаджироне.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР