Двама румънци и трима българи са задържани по подозрения в

...
Двама румънци и трима българи са задържани по подозрения в
Коментари Харесай

Измама за 89 милиона евро! Трима българи замесени

Двама румънци и трима българи са арестувани по съмнения в огромна онлайн машинация за над 89 милиона евро. Новината беше обявена от прокуратурата в Германия, предава Агенция " Фокус ". И за петимата е била издадена интернационална заповед за арест. Жертви на измамата са над 33 хиляди души.

За интернационалната интервенция стана ясно от известие на Европол. Тя е извършена в края на март на територията на четири страни. Двамата арестувани в Румъния към този момент са предадени в Германия, където следва да им бъдат повдигнати обвинявания.
-->
Тримата българи също следва да бъдат предадени на немските управляващи.

Задържаните са на възраст сред 29 и 51 години. Според немската прокуратура става въпрос за уредници на високо равнище.

Целта на незаконната мрежа е била да притегля вложители като употребява композиция от реклама на уеб страници, мощно наличие в обществените мрежи и не на последна място - корист с имена на известни хора.

Измамниците насърчавали жертвите в началото да създадат дребни вложения - сред 200 и 250 евро. Привличали пострадалите с обещания за високи облаги, употребявайки софтуерно манипулирани графики. След това посредством колцентрове персонални финансови медиатори се свързвали с жертвите като обещавали по-големи облаги, в случай че се влагат още пари. Големите вложения, обаче, постоянно се оказвали губещи, а парите се превеждали към банковите сметки на причинителите.

Предполага се, че арестуваните лица са част от незаконна група, разследвана още през 2021.

По време на акцията са взели участие 33 немски служители на реда на територията на България, Румъния, Грузия и Израел, подкрепени от експерти от Европол.

Претърсени са 15 адреса, открити са пет незаконни колцентъра. Иззети са редица активи на висока стойност, в това число първокласни часовници, електронно съоръжение, пари в брой, биткойни, банкови карти и голям брой документи и носители на информация.

Според немската прокуратура излъганите са минимум 33 хиляди. Някои от клиентите са изгубили над един милион $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР